Denny’s vstupuje do Európy

Spoločnosť Denny’s oznámila, že uzatvorila franšízovú dohodu s firmou Denny’s Magic Diners UK, ktorá sa bude starať o expanziu americkej značky reštaurácií v Británii. Prvú európsku franšízu Denny’s budú môcť v britskom Walese navštíviť hostia v meste Swansea ešte tento rok po vianočných sviatkoch. Denny’s v tlačovej správe ďalej uvádza, že v nasledujúcich rokoch má v pláne pridať do svojej siete ešte ďalších 10 britských pobočiek. Majiteľom licencie sa stal Leon Esfahani, ktorý má skúsenosti s vedením franšíz pre siete ako Starbucks a Pizza Hut.
"Dlhodobo som bol fanúšikom Denny’s, a je mi cťou, že môžem tento podľa môjho názoru jedinečný koncept predstaviť v Spojenom kráľovstve," uviedol nový britský franšízor. Centrála americkej siete, ktorá sa špecializuje na typické americké raňajky a kuchyňu, už v minulom roku oznámila, že chce čo najrýchlejšie expandovať na starý kontinent. Nasledovať by po Británii mali ďalšie pobočky i v strednej a východnej Európe. "Veríme, že naša značka má veľký potenciál pre vývoj na európskych trhoch, " hovorí John Miller, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Denny’s.
Výdatné raňajky ako základ
Denny’s hľadá silných a skúsených franšízových partnerov - mali by byť spoločnosťami alebo investormi s osvedčenými výsledkami z gastronomických alebo obdobných odvetví. Vlastniť musia adepti o národné či nadnárodné licencie tiež významný kapitál - musia totiž otvoriť najmenej 5 franšízových reštaurácií, a predpokladaná investícia sa uvádza asi 5 miliónov dolárov. Odhadovaná návratnosť je okolo 2 rokov. V ČR ponúka Denny’s tri druhy franšíz podľa typu reštaurácie.
Malá reštaurácia Denny´s s rozlohou 70 až 250 m² je ideálna pre nákupné centrá, letiská, stanice, alebo oblasti v okolí univerzít a vysokých škôl. Štandardný Denny´s s plochou 300 až 800 m² je určený predovšetkým pre samostatne stojace budovy, bary v centrách miest či pre veľké nákupné centrá. Ako tretia možnosť je k dispozícii pobočka Denny’s on-the-go, ktorá je prispôsobená polohám pri cestách a veľkých križovatkách, a mala by mať plochu od 250 do
Momentálne máte jedinečnú príležitosť osobne sa stretnúť s vedením spoločnosti a získať všetky potrebné informácie pre zahájenie svojho podnikania na Veľtrhu franchisingu 2017. DOHODNITE SI STRETNUTIE https://veletrhfranchisingu.cz#exhibitors.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Prinášame aktuálny rebríček 100 najúspešnejších globálnych franšízových značiek. V TOP 10 nechýbajú franšízy známe z tuzemského trhu. Najsilnejším sektorom zostáva gastro.
„Nízke náklady a rýchla návratnosť robia z Edukido ideálnu voľbu pre tých, ktorí chcú podnikať a zároveň podporiť rozvoj detí,“ hovorí prevádzkový riaditeľ Bartłomiej Misztal.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
„Nastal vhodný čas pre získanie licencie v rámci regiónov Slovenska," hovorí Matúš Hrabko, Field Service Manažér pre McDonald's na Slovensku.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.