Denny’s vstupuje do Európy
Spoločnosť Denny’s oznámila, že uzatvorila franšízovú dohodu s firmou Denny’s Magic Diners UK, ktorá sa bude starať o expanziu americkej značky reštaurácií v Británii. Prvú európsku franšízu Denny’s budú môcť v britskom Walese navštíviť hostia v meste Swansea ešte tento rok po vianočných sviatkoch. Denny’s v tlačovej správe ďalej uvádza, že v nasledujúcich rokoch má v pláne pridať do svojej siete ešte ďalších 10 britských pobočiek. Majiteľom licencie sa stal Leon Esfahani, ktorý má skúsenosti s vedením franšíz pre siete ako Starbucks a Pizza Hut.
"Dlhodobo som bol fanúšikom Denny’s, a je mi cťou, že môžem tento podľa môjho názoru jedinečný koncept predstaviť v Spojenom kráľovstve," uviedol nový britský franšízor. Centrála americkej siete, ktorá sa špecializuje na typické americké raňajky a kuchyňu, už v minulom roku oznámila, že chce čo najrýchlejšie expandovať na starý kontinent. Nasledovať by po Británii mali ďalšie pobočky i v strednej a východnej Európe. "Veríme, že naša značka má veľký potenciál pre vývoj na európskych trhoch, " hovorí John Miller, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Denny’s.
Výdatné raňajky ako základ
Denny’s hľadá silných a skúsených franšízových partnerov - mali by byť spoločnosťami alebo investormi s osvedčenými výsledkami z gastronomických alebo obdobných odvetví. Vlastniť musia adepti o národné či nadnárodné licencie tiež významný kapitál - musia totiž otvoriť najmenej 5 franšízových reštaurácií, a predpokladaná investícia sa uvádza asi 5 miliónov dolárov. Odhadovaná návratnosť je okolo 2 rokov. V ČR ponúka Denny’s tri druhy franšíz podľa typu reštaurácie.
Malá reštaurácia Denny´s s rozlohou 70 až 250 m² je ideálna pre nákupné centrá, letiská, stanice, alebo oblasti v okolí univerzít a vysokých škôl. Štandardný Denny´s s plochou 300 až 800 m² je určený predovšetkým pre samostatne stojace budovy, bary v centrách miest či pre veľké nákupné centrá. Ako tretia možnosť je k dispozícii pobočka Denny’s on-the-go, ktorá je prispôsobená polohám pri cestách a veľkých križovatkách, a mala by mať plochu od 250 do
Momentálne máte jedinečnú príležitosť osobne sa stretnúť s vedením spoločnosti a získať všetky potrebné informácie pre zahájenie svojho podnikania na Veľtrhu franchisingu 2017. DOHODNITE SI STRETNUTIE https://veletrhfranchisingu.cz#exhibitors.
Prečítaj články
Nová príležitosť v kaviarenskom biznise
/13.10.2025
Originálne kaviarne Spezax Caffe úspešne prevádzkujú dve pobočky. Teraz hľadajú prvých franšízových partnerov pre ďalší rast.
Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Franšízová sieť s originálnym taiwanským bubble tea sa úspešne rozvíja v krajinách Európy. Aktuálne hľadá dlhodobých partnerov pre vstup na slovenský trh.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Najčítanejšie
Keď predaj znamená aj poradenstvo
/15.12.2025
„Zákazník k nám prichádza pre riešenie a istotu, nielen pre farbu,“ hovorí manažérka franšízy Dom Farieb Lucia Bovan.
Ak sa Vám pri vyslovení slova franchising vôbec niečo vybavuje, je to skvelé!
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Rok 2025 ukázal, že Slovensko je pre franšízing atraktívnym trhom. Prichádzajú nové značky, iné pokračujú v expanzii. V ktorých segmentoch si môžu podnikatelia vyberať?
Ambiciózny Taco Bell je v skupine YUM! Brands najmenší, má menej pobočiek ako KFC aj Pizza Hut. Franšízy však vykazujú najväčšie zisky.