McDonald’s medzi pizzeriami

Jej reštaurácie voňajú po uhelnej peci, pizza má skvelé meno pre svoju jedinečnú chuť a chrumkavú "kôrku". Jedna z najoceňovanejších pizzerií v USA bola otvorená v roku 1990 pod mostom v Brooklyne v New Yorku, poznávacou značkou firmy sú predovšetkým tehlové pece, v ktorých Grimaldiovci pečú svoje známe slané talianské koláče. Súčasťou tajného receptu je tiež ručne vyrábaná mozzarela a tiež pôvodná paradajková omáčka.
Každá návšteva pizzerie Grimaldi je výnimočným zákazníckym zážitkom i preto, že už od začiatku podnik pripravuje pizzu priamo pred zrakmi hostí. Ponuka reštaurácií, ktorých obľúbeným hosťom býval napríklad Frank Sinatra, doplňujú prémiové vína. V súčasnosti ich pôsobí na medzinárodnom trhu viac ako 50. Značka chce ale expandovať na medzinárodnej úrovni. Vybraný obchodný partner značky Grimaldi´s Pizzeria v ČR môže aktuálne získat exkluzívnu licenciu.
Dokonalá znalosť miestneho trhu
Reštauračná sieť Grimaldi´s Pizzeria zastupuje v regióne strednej a východnej Európy firma Edwards Global Services (EGS). Medzi požiadavky pre nadviazanie spolupráce s ňou patrí možnosť zaistenia vhodnej nehnuteľnosti a dokonalá znalosť lokálneho trhu. Pizzerie Grimaldi´s sú vlastnené a prevádzkované výhradne ako rodinný podnik. Vybraný tím zaisťuje podporu partnerom v rámci medzinárodnej expanzie. Počiatočný kapitál na získanie licencie a otvorenie minimálne 2 pizzerií na danom území sa pohybuje v rozmedzí 1, 5 – 3 miliónov dolárov.
Licenciu môžu získať i firmy z oblasti realít, developeri alebo vývojári a prevádzkovatelia nákupných centier a malobchodov. Podmienkou je napríklad znalosť a prístup k dodávateľským reťazcom, či schopnosť zaistiť a riadiť dostatočne kvalifikovaných zamestnancov. Okrem Európy plánuje značka expandovať v následujúcich 5 rokoch v juhovýchodnej Ázii, Južnej Amerike, Strednej Amerike, Mexiku, Kanade a Austrálii.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Prinášame aktuálny rebríček 100 najúspešnejších globálnych franšízových značiek. V TOP 10 nechýbajú franšízy známe z tuzemského trhu. Najsilnejším sektorom zostáva gastro.
„Nízke náklady a rýchla návratnosť robia z Edukido ideálnu voľbu pre tých, ktorí chcú podnikať a zároveň podporiť rozvoj detí,“ hovorí prevádzkový riaditeľ Bartłomiej Misztal.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
„Nastal vhodný čas pre získanie licencie v rámci regiónov Slovenska," hovorí Matúš Hrabko, Field Service Manažér pre McDonald's na Slovensku.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.