Podnikanie s vôňami prekračuje hranice

Našou politikou je poskytovať podporu franšízantom prostredníctvom vzájomne otvorenej komunikácie, začínajúcej myšlienkou spoločnej spolupráce. Počas nášho podnikania sme neustále v kontakte vo forme bezplatných obchodných konzultácií.
Pondelok
09.10.2017
Franšíza L’Arome sa v minulom roku rozšírila na niekoľko trhov. Aké je tajomstvo rýchlej expanzie značky a podmienky spolupráce popisuje Davor Bagić, tvorca konceptu.
 

Franšízu L’Arome ste za posledný rok rozšírili na niekoľko trhov, čo zapríčinilo takýto krok?
Koncept rozlievaných parfumov L’Arome vznikol už pred niekoľkými rokmi v domácom Chorvátsku. Reálna expanzia však začala, až keď sme sa rozhodli ponúkať franšízu. Od minulého roku sme začali pôsobiť na siedmich nových trhoch: v krajinách Slovinsko, Srbsko, Izrael, Slovensko, Česká republika a Taliansko, kde sme otvorili dva obchody v Ríme a Palerme. V Kanade fungujeme prostredníctvom master-franšízanta.

Aké portfólio produktov L´Arome ponúka?
L’Arome je značka rozlievaných parfumov, ktoré sa vyrábajú vo Francúzsku so širokou ponukou cca 230 vôní. Ponuka zahŕňa parfumy (EDP), tiež domáce vonné látky, vody po holení a telové hmly a to všetko za dostupné a pre zákazníkov prijateľné ceny. Naše vône sa neustále menia a prispôsobujú potrebám trhu. Všetky naše vône sú pod označením „eau de parfum", pretože obsahujú tú najvyššiu možnú koncentráciu éterických (esenciálnych) olejov.

Franšízu L´Arome ponúkate v troch rôznych formách. Aké sú podľa Vás výhody pri otváraní klasického obchodu a aké pri stánkovom predaji?
Výhodou klasického obchodu L’Arome je, že obchod má právo plne využívať obchodnú značku a franšízantovi je k dispozícii kompletná marketingová podpora. Tiež sortiment výrobkov je v obchode oveľa väčší, ako v kiosku či stánku, čo zvyšuje zárobky. Preto môžeme povedať, že obchod je ideálnou voľbou pre rodinné podnikanie.

Keď hovoríme o stánkovom predaji, existujú dve možnosti franšízy. Prvou možnosťou je predaj na frekventovanom mieste v obchodnom centre vo forme kiosku alebo "ostrovčeka", s ktorými sa v týchto centrách často stretávame. Druhou možnosťou je otvorenie L’Arome predajného kútiku, tzv. "shop-in-shop (obchod v obchode) v už zabehnutých obchodoch predávajúcich súvisiace tovary.

Ktoré to sú?
Ide predovšetkým o produkty súvisiace s krásou a zdravím. Ideálnou kombináciou je obchod, ktorý predáva kozmetiku, módne šperky, vlasové ozdoby, ale existujú i ​​prípady, kedy je predajný kút súčasťou podnikateľov, ktorí už prevádzkujú kaderníctvo, solárium, kozmetický salón, ale i lekárne.

Aké podmienky musí spĺňať franšízant L’Arome?
Najskôr preverujeme, či vo vybranej oblasti nie je žiadny iný franšízant. Presnejšie povedané, každý franšízant získava exkluzivitu, či už na celom území danej krajiny, v prípade, že zmluva je podpísaná ako master franšíza, alebo na lokálnom území. Ďalším krokom je, že franšízant nájde frekventované miesto na predaj, a potom vypracovávame kalkuláciu a návratnosť investícií. Na získanie franšízy L’Arome, v závislosti na formáte, je potrebné od dvoch do desiatich tisíc eur. Preto očakávame, že Franšízant disponujeme finančnými prostriedkami.

Aby mohol franšízant dosiahnuť optimálny finančný obrat, potrebuje predajný sortiment minimálne 60 typov parfumov, pričom môže byť menší v závislosti na tom, či stánok otvorí v obchodnom centre alebo v existujúcom obchode.

Podľa vašich predchádzajúcich skúseností, za ako dlho je možné očakávať návratnosť investície?
Návratnosť investície závisí na koncepcii, ktorú si franšízant vyberie. Priemerná investícia do obchodov L’Arome je približne 6 000 eur. Očakávaná priemerná návratnosť investície v tomto prípade je približne 12 mesiacov. Priemerná investícia pre predajný ostrovček je veľmi malá, asi 2 000 eur, zatiaľ čo očakávaná priemerná návratnosť je niekoľko mesiacov. Neúčtujeme si žiadne vstupné ani priebežné poplatky. V oboch prípadoch výnos závisí na polohe a frekvencii miesta.

Nie sú žiadne iné pravidlá, ak ide o ekonomické ukazovatele, veľkosť miesta a iné? V akých oblastiach môžu byť predávané L’Arome parfumy?

Pre klasický obchod L’Arome je minimálny počet obyvateľov 7 000, zatiaľ čo pre predajný ostrovček neexistuje žiadny limit.

Akú podporu poskytujete franšízantom?
Okrem otvorenej komunikácie a bezplatných konzultácií to je podpora pri výbere predajného miesta, kedy franšízantom dávame podnety a odovzdávame naše takmer 20 ročné skúsenosti v maloobchodnom predaji v tomto odbore.

Franšízant tiež získa požadované finančné výpočty obratu za účelom zisku s prihliadnutím k jeho reálnym nákladom, a na základe týchto ukazovateľov uskutočňujeme plánovanie návratnosti investícií do franšízy L’Arome. Spoločne pracujeme na výbere vhodnej lokality, ako i na potrebnom zariadení pre vybrané miesto. Zaisťujeme školenie o produktoch L’Arome, predajných technikách, rovnako ako o efektívnych marketingových technikách. Pri slávnostnom zahájení každého nového miesta franšízant získava podporu vo forme voľných parfumov, testerov, tašiek a plagátov.

Naopak franšízanti nám zase poskytujú informácie o potrebách zákazníkov a my na základe týchto informácií, vyvíjame nové produkty. Takže neustále vyrábame nové parfumy a výrobky. V Taliansku, len na základe informácií našich zákazníkov, sme vyvinuli kompletnú radu vonných vôní pre dom, ktorá sa na trhu veľmi dobre zaviedla.

Ako vidíte ďalší vývoj značky L’Arome?
Naše plány v rámci Európskej únie sú rozšírenie siete predajní spoločnosti L’Arome prostredníctvom partnerstva s miestnymi franšízantmi, čo znamená, že sme otvorení jednotlivým franšízám, zatiaľ čo pre trhy mimo Európsku úniu chceme nájsť príjemcu master-franšízy. Momentálne veľmi intenzívne jednáme s franšízantmi pre trhy v Rusku, Spojených arabských emirátoch a Brazílii. Veľmi radi by sme našli tiež partnerov pre Českú republiku, ktorí nám pomôžu vybudovať stabilnú predajnú sieť.


Populárne na fóre

留学生回国学历认证【微diploma02】国外大学毕业证办理专业制作国外文凭*1比1 制作还原学校版本!

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国圣母大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)University of Notre Dame

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
哪里可以购买美国CSU文凭毕业证(办理微信:diploma02)办CSU加州州立大学毕业证成绩单/制作文凭/办国外录取通知书California State University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国布朗大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Brown University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国康奈尔大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Cornell University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国JHU毕业证【微信diploma02】购买美国约翰霍普金斯大学毕业证文凭/留信网真实认证/制作美国文凭/美国大学毕业证

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国圣路易斯华盛顿大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Washington University in St. Louis

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
留信网认证有用吗【微diploma02】办可查留信认证/留信网认证办理/留学生回国学历认证

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024