Káva bohémov ide do sveta
Identifikovať a používať zdroje najkvalitnejšej kávy na svete, taký je hlavný podnikateľský zámer spoločnosti PJ’s Coffee of New Orleans. Využíva na to špecialistov z celého sveta, svojim zákazníkom značka ponúka širokú škálu horúcich, ľadových a mrazených kávových nápojov s použitím najvyššej kvality zŕn kávy Arabica (asi 1 % celosvetovej produkcie tohto druhu kávy). Sortiment kaviarenských prevádzok a obchodov doplňujú bio čaje, pečivo k raňajkám a zdravé občerstvenie počas dňa.
Spoločnosť založila pred takmer 40 rokmi Phyllis Jordan, priekopníčka v kávovom priemysle. V meste, ktoré bolo kolískou jazzu i domovom bohémov. Prostredníctvom svojho podniku sa od začiatku snažila dokázať, že starostlivý výber kávových zŕn, ich spôsob praženia a vášeň pre kaviarenský štýl života je istou cestou k úspechu. Slávna ľadová káva z New Orleans je vyrábaná špeciálnym spôsobom, ktorý výrazne znižuje jej kyslosť.
Kto si trúfne na 5 kaviarní?
Koncom minulého roka PJ’s Coffee of New Orleans otvorila prvú pobočku vo Vietname, kde sa značka rozširuje prostredníctvom master-franšízy. V nasledujúcich rokoch by malo v sieti pribudnúť ešte ďalších 10 prevádzok v juhovýchodnej Ázii. Globalizácia spoločnosti má podľa plánov priniesť nové pobočky i do Európy a ďalších častí sveta. Najčastejšie sa kaviarne nachádzajú v hoteloch, univerzitných kampusoch, na letiskách, štadiónoch, v obchodných centrách.
Pre záujemcov o licenciu pre Českú republiku platí podmienka nájsť možné atraktívne miesto či nehnuteľnosť. Noví spolupracovníci PJ’s Coffee of New Orleans by si mali byť vedomí hodnoty značky a malo by ísť o silne marketingovo orientovanú spoločnosť so skúsenosťami s gastronómiou. Pre získanie exkluzívnej licencie pre celú krajinu je nutná počiatočná investícia dva milióny dolárov, udelenie povolenia sa podmieňuje otvorením 5 kaviarní s veľkosťou od 150 štvorcových metrov. Centrála potom umožňuje ďalšie 3 možnosti spolupráce vrátane pojazdného Trucku.
Prečítaj články
Zdravý biznis rastie s chuťou
/27.08.2025
Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Franšízová sieť s originálnym taiwanským bubble tea sa úspešne rozvíja v krajinách Európy. Aktuálne hľadá dlhodobých partnerov pre vstup na slovenský trh.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie
Domáce potreby mieria do nových regiónov
/03.11.2025
„Nehľadáme iba investora, ale človeka, ktorý bude venovať svojej predajni aj čas a srdce,“ hovorí Josefina Rusová, manažérka rozvoja franšízovej siete Kinekus.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.
„Pri Extéria Markete sa môžeme baviť o návratnosti počiatočne investície franšízantov v horizonte 9 až 12 mesiacov," hovorí Aleš Krčmář, riaditeľ tejto franšízovej siete na Slovensku.