Pondelok
14.12.2015
Ponúknuť tovar zákazníkom v čo najväčšom počte miest. To je plán franšízovej siete Orion – český obchod pre domácnosť, na budúci rok, hovorí v rozhovore Tomáš Maloch, obchodný manažér siete.
 

Koľko nových pobočiek sa Vám od začiatku tohto roka podarilo otvoriť? Koľko z nich je franšízových?

Vzhľadom na to, že expanzívny tým Orionu ČR sa začal starať aj o rozvoj maloobchodnej siete na Slovensku, je do novo otvorených predajní počítané aj otvorenie slovenských pobočiek. Orion v tomto roku otvoril zatiaľ 10 franšízových predajní v ČR a jednu na Slovensku. Ďalej sme v Česku otvorili štyri predajne priamo prevádzkované Orionom a dve sme prevzali od franšízantov. Ďalšie dve predajne, ktoré prevádzkoval Orion, si od nás kúpili franšízoví partneri. Konkrétne ide o predajňu v Šumperku a Litoměřicích. Celkom sme teda otvorili k dnešnému dátumu 15 nových predajní.

Koľko pobočiek plánujete otvoriť do konca roka?

Do  konca roka otvoríme ešte šesť obchodov. Budú to franšízové predajne na Slovensku ale aj v Česku. Konkrétne sú to mestá Liptovský Mikuláš, Spišská Nová Ves, Skalica, Jaroměř, Košice, Nitra, kde sa môžete tešiť na nové predajne Orion – český obchod pre domácnosť alebo Orion – slovenský obchod pre domácnosť.

Máte už plány na budúci rok?

Plánom je doobsadiť voľné miesta v ČR, aby mohli zákazníci vo všetkých mestách nájsť predajňu Orion. Rozvoj v Česku bude prebiehať spolu s rozvojom na Slovensku. Predajne, ktoré môžeme so stopercentnou istotou potvrdiť, sú Zlaté Moravce, Veľký Krtíš, Považská Bystrica. V Česku by mali pribudnúť nové predajne vo Vrcholabí, Havířove, Rakovníku, Chomútove, Plzni, Strakoniciach alebo Domažliciach.

Čo Vás viedlo k prevzatiu franšízovej pobočky v Lanškroune? Obvykle to býva skôr naopak, že koncepty dávajú vlastné pobočky do franšízy.

Áno, aj Orion ponúka prenechanie už fungujúcich predajní do správy franšízanta. Samorejme tomu musí predchádzať vzájomná obchodná história franšízora a franšízanta. Konkrétne v tomto prípade išlo o veľmi závažný rodinný problém zo strany nášho partnera, kedy muselo prísť k prevzatiu fungujúcej predajne franšízorom.

Chystáte nejaké novinky pre zákazníkov a franšízantov?

Zaujímavou novinkou pre franšízových partnerov sú TV zobrazovače, ktoré budeme na našich prevádzkach spúšťať. Chceme tým zaujať a osloviť potenciálnych zákazníkov. Túto formu reklamy, podpory považujeme za zaujímavú a prínosnú.  TV zobrazovače, začneme v predajniach Orion vídať do mesiaca. Bude na nich k dispozícii mnoho informácií o tovaroch, akciách a celom sortimente.


Populárne na fóre