Fornetti sa menia na Minit

Zmeny vo firme majú za cieľ väčšie zameranie na špecifiká miestneho trhu. „Nezávislosť nám umožní rýchlejšie rozvíjanie a lepšie prispôsobenie sa lokálnemu trhu, napríklad chuťovým preferenciám zákazníkov,“ vysvetľuje Zoltán Ambrovics, konateľ Fortnetti Bohemia, ktorý spoločne so svojim strýkom Františkom Abrovicsom založil spoločnosť pred 15 rokmi.
Zmena pre zákazníkov bude minimálna, pretože 99 % produktov pochádza z výroby Fornetti Slovakia v Dunajskej Strede, ktorá momentálne prechádza veľkou modernizáciou. „S Fornettami budeme naďalej spolupracovať na technologickej báze,“ upozorňuje Ambrovics.
Firma bude premenovaná na Minit najneskôr do konca roka a úprava predajní prebehne postupne do polovice budúceho roka. Prvá filiálka v novom dizajne bola otvorená v Českých Budejoviciach.
História pôsobenia franšízy siaha až do roka 1999, kedy po zakúpení master-franšízovej licencie od spoločnosti Fornetti začala firma Fornetti Slovakia vyrábať a predávať pekárenské výrobky. O rok neskôr už vďaka založeniu spoločnosti Fornetti Bohemia rozšírili svoj obchodný model na český trh. Aktuálne zákazník nájde pod touto značkou na českom trhu 150 a na slovenskom trhu 250 pobočiek. Ročný obrat v oboch krajinách bol v roku 2014 viac ako 27 miliónov eur.
Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Franšízová sieť s originálnym taiwanským bubble tea sa úspešne rozvíja v krajinách Európy. Aktuálne hľadá dlhodobých partnerov pre vstup na slovenský trh.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

„Nutriadapt som poznala zo všetkých strán. Vedela som, že má potenciál a hodnoty blízke mne. Vlastná klinika bola prirodzený krok,“ hovorí franšízantka Silvia Večerová.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.
Sieť Aplend spravuje 17 ubytovacích jednotiek vo Vysokých Tatrách. Víta v nich až 80 tisíc hostí ročne. Teraz hľadá pre franšízovú spoluprácu ďalšie hotely a apartmány.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.