Fornetti sa menia na Minit

Zmeny vo firme majú za cieľ väčšie zameranie na špecifiká miestneho trhu. „Nezávislosť nám umožní rýchlejšie rozvíjanie a lepšie prispôsobenie sa lokálnemu trhu, napríklad chuťovým preferenciám zákazníkov,“ vysvetľuje Zoltán Ambrovics, konateľ Fortnetti Bohemia, ktorý spoločne so svojim strýkom Františkom Abrovicsom založil spoločnosť pred 15 rokmi.
Zmena pre zákazníkov bude minimálna, pretože 99 % produktov pochádza z výroby Fornetti Slovakia v Dunajskej Strede, ktorá momentálne prechádza veľkou modernizáciou. „S Fornettami budeme naďalej spolupracovať na technologickej báze,“ upozorňuje Ambrovics.
Firma bude premenovaná na Minit najneskôr do konca roka a úprava predajní prebehne postupne do polovice budúceho roka. Prvá filiálka v novom dizajne bola otvorená v Českých Budejoviciach.
História pôsobenia franšízy siaha až do roka 1999, kedy po zakúpení master-franšízovej licencie od spoločnosti Fornetti začala firma Fornetti Slovakia vyrábať a predávať pekárenské výrobky. O rok neskôr už vďaka založeniu spoločnosti Fornetti Bohemia rozšírili svoj obchodný model na český trh. Aktuálne zákazník nájde pod touto značkou na českom trhu 150 a na slovenskom trhu 250 pobočiek. Ročný obrat v oboch krajinách bol v roku 2014 viac ako 27 miliónov eur.
Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Prinášame aktuálny rebríček 100 najúspešnejších globálnych franšízových značiek. V TOP 10 nechýbajú franšízy známe z tuzemského trhu. Najsilnejším sektorom zostáva gastro.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.
Ambiciózny Taco Bell je v skupine YUM! Brands najmenší, má menej pobočiek ako KFC aj Pizza Hut. Franšízy však vykazujú najväčšie zisky.