Zdravým maškrtením k zisku

Celkom päť pobočiek na tuzemskom trhu. Takéto zastúpenie má u nás franšízová sieť Fruitissimo, v ktorých si zákazníci môžu dopriať ovocné džusy alebo zmrzlinu. V domácom Česku má sieť takmer 40 pobočiek, 16 z nich prevádzkujú franšízový partnery.
Koncept mieri so svojimi pobočkami do miest s viac ako 50 tisíc obyvateľmi. Najlepšie sa im potom podľa majiteľov siete darí v nákupných centrách, na miestach dopravných uzlov mestskej aj medzimestskej dopravy alebo na námestiach a peších zónach. Záujemca o franšízovú licenciu Fruitisimo si musí pripraviť 5350 eur za licenciu, ďalej musí byť ochotný investovať až takmer 55 tisíc eur do vybudovania predajne.
Poskytovatelia licencie, ktorí s franšízantom uzatvárajú zmluvu na 5 rokov, chcú, aby podiel vlastného kapitálu podnikateľa vstupujúceho do siete činil minimálne 30 percent. Zostatok môžu franšízanti financovať prostriedkami čerpanými z úverov či iných pôžičiek.
Sieť Fruitisimo vznikla na základe skúseností z odboru gastronómie získaných v USA. Prvá predajňa Fruitisimo iba so zmrzlinou bola otvorená v roku 2003 v pražskom obchodnom centre Palác Flóra. V roku 2007 nasledovalo uvedenie nového konceptu Fruitisimo Fresh a otvorenie prvého ovocného baru v obchodnom centre Chodov v Prahe.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?