Je libo Štrbské Presso?

Smelé ciele si vytýčila značka, ktorá začala na tuzemskom trhu fungovať v júni minulého roka. Má ambíciu sa po celom Slovensku rozšíriť vďaka franšízovým partnerom. „V priebehu pár mesiacov sme pripravili ako jeden z potenciálnych predajných kanálov celý koncept tak, aby bol schopný ponúknuť nielen zaujímavý sortiment, ale tiež podporu a starostlivosť o franšízantov,“ spomína konateľ spoločnosti Štrbské Presso Michal Pollák s tým, že rýchlosť expanzie bude závislá na raste slovenského hospodárstva.
Ako majiteľ značky zmieňuje, Štrbské Presso bolo postavené pre široké masy Slovákov a Čechov, ktorí vyhľadávajú kvalitnú kávu. Preto v budúcnosti by veľmi radi s konceptom vstúpili aj na český trh. Vylúčená však nie je ani expanzie na ďalšie zahraničné trhy. „Nie však s týmto názvom. Pre zahraničné trhy máme pripravené iné alternatívy s rovnakým logom, napr. Alpine Espresso,“ upozorňuje Pollák.
Koncept „Micro coffe Shop“ Štrbské Presso ponúka alternatívu malého obchodu s kaviarničkou, ide teda nízko nákladové zriadenie. Vo vzťahu k tomuto, franšízantom môže byť začínajúci podnikateľ či rôzne „páry“, ktoré sa priamo, alebo čiastočne zúčastňujú na pracovnom procesu. „Samozrejme tento projekt je možné prispôsobiť podľa potrieb aj pre väčšie kaviarenské prevádzky,“ dodáva Pollák.
Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Franšízová sieť s originálnym taiwanským bubble tea sa úspešne rozvíja v krajinách Európy. Aktuálne hľadá dlhodobých partnerov pre vstup na slovenský trh.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

„Nutriadapt som poznala zo všetkých strán. Vedela som, že má potenciál a hodnoty blízke mne. Vlastná klinika bola prirodzený krok,“ hovorí franšízantka Silvia Večerová.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.
Sieť Aplend spravuje 17 ubytovacích jednotiek vo Vysokých Tatrách. Víta v nich až 80 tisíc hostí ročne. Teraz hľadá pre franšízovú spoluprácu ďalšie hotely a apartmány.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.