Pizza, deti a víno
                                                                        Sieť pizzerií Pizza Mizza, za ktorou stojí spoločnosť Gastronet, tak do svojich nových vlastných i franšízových prevádzok zavádza novinky. Jednou z nich budú vinotéky s ponukou domácich aj zahraničných vín, vrátane služieb someliér. „V reštauráciách Pizza Mizza budú aj špeciálne "detské kútiky", v ktorých deti našich hostí nájdu možnosť nielen pobavenia, ale aj možnosť pripraviť si vlastnú originálnu pizzu, ktorú im upečieme v kamennej peci. Tieto novinky sme už aj zrealizovali v novootvorenej reštaurácii Pizza Mizza v bratislavskej Petržalke,“ hovorí majiteľ značky Pizza Mizza Jozef Šétaffy.
Práve bratislavská reštaurácia na Petržalke je jedinou novou pobočkou, ktorú Pizza Mizza v minulom roku otvorila. „V dôsledku pretrvávajúceho nepriaznivého podnikateľkého prostredia a neistých očakávaní na trhu sa rozvoj franšízových prevádzok v gastronómii spomalil,“ dopľna Jozef Šétaffy s tým, že tento rok by mala byť situácia lepšia. Značka chystá otvorenie dvoch vlastných reštaurácií v ďalších častiach Bratislavy, a to v Karlovej Vsi a v Rači. „Franšízu chceme rozvíjať fastfoodovými prevádzkami Pizza Mizza expres,“ približuje plány Jozef Šétaffy s tým, že na nezáujem zo strany potenciálnych franšízantov si nemôže sťažovať. Problémom však ostáva získať vhodné priestory na zaujímavom mieste za primeraných nájomných podmienok.
Reštaurácie Pizza Mizza však nenájdeme len u nás. Svoju pobočku majú aj u našich západných susedov, a to v Ostrave, v nákupnom centre Avion. „Táto prevádzka vykazuje primerané pozitívne hospodárske výsledky. Na základe výsledkov jednej prevádzky si však netrúfame posudzovať všeobecnú situáciu na českom trhu,“ komentuje Jozef Šétaffy s tým, že ďalší rozvoj v Čechách a prípadne na iných zahraničních trhoch je značka pripravena realizovať v prípade získania vhodného franšízového alebo master-franšízového partnera.
 
Prečítaj články
                                             
                                                Zdravý biznis rastie s chuťou
                                                /27.08.2025
                                            
                                            Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Franšízová sieť s originálnym taiwanským bubble tea sa úspešne rozvíja v krajinách Európy. Aktuálne hľadá dlhodobých partnerov pre vstup na slovenský trh.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie
                                             
                                                Od poradenstva až po vlastnú kliniku
                                                /13.10.2025
                                            
                                            „Nutriadapt som poznala zo všetkých strán. Vedela som, že má potenciál a hodnoty blízke mne. Vlastná klinika bola prirodzený krok,“ hovorí franšízantka Silvia Večerová.
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.