Pizza, deti a víno

Sieť pizzerií Pizza Mizza, za ktorou stojí spoločnosť Gastronet, tak do svojich nových vlastných i franšízových prevádzok zavádza novinky. Jednou z nich budú vinotéky s ponukou domácich aj zahraničných vín, vrátane služieb someliér. „V reštauráciách Pizza Mizza budú aj špeciálne "detské kútiky", v ktorých deti našich hostí nájdu možnosť nielen pobavenia, ale aj možnosť pripraviť si vlastnú originálnu pizzu, ktorú im upečieme v kamennej peci. Tieto novinky sme už aj zrealizovali v novootvorenej reštaurácii Pizza Mizza v bratislavskej Petržalke,“ hovorí majiteľ značky Pizza Mizza Jozef Šétaffy.
Práve bratislavská reštaurácia na Petržalke je jedinou novou pobočkou, ktorú Pizza Mizza v minulom roku otvorila. „V dôsledku pretrvávajúceho nepriaznivého podnikateľkého prostredia a neistých očakávaní na trhu sa rozvoj franšízových prevádzok v gastronómii spomalil,“ dopľna Jozef Šétaffy s tým, že tento rok by mala byť situácia lepšia. Značka chystá otvorenie dvoch vlastných reštaurácií v ďalších častiach Bratislavy, a to v Karlovej Vsi a v Rači. „Franšízu chceme rozvíjať fastfoodovými prevádzkami Pizza Mizza expres,“ približuje plány Jozef Šétaffy s tým, že na nezáujem zo strany potenciálnych franšízantov si nemôže sťažovať. Problémom však ostáva získať vhodné priestory na zaujímavom mieste za primeraných nájomných podmienok.
Reštaurácie Pizza Mizza však nenájdeme len u nás. Svoju pobočku majú aj u našich západných susedov, a to v Ostrave, v nákupnom centre Avion. „Táto prevádzka vykazuje primerané pozitívne hospodárske výsledky. Na základe výsledkov jednej prevádzky si však netrúfame posudzovať všeobecnú situáciu na českom trhu,“ komentuje Jozef Šétaffy s tým, že ďalší rozvoj v Čechách a prípadne na iných zahraničních trhoch je značka pripravena realizovať v prípade získania vhodného franšízového alebo master-franšízového partnera.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Najčítanejšie

Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Ambiciózny Taco Bell je v skupine YUM! Brands najmenší, má menej pobočiek ako KFC aj Pizza Hut. Franšízy však vykazujú najväčšie zisky.
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.