Sendviče v popredí

Koncepty so sendvičovými špecialitami ovládajú oblasť gastronómie vo franchisingu. Americký reťazec Quiznos, ktorý ponúka sendviče, šaláty a polievky, pokračuje v ďalšej expanzii. Okrem toho táto sieť rastie v siedmich krajinách Ázie a Stredného východu. V rámci zahraničnej franchisovej expanzie si stanovila cieľ otvoriť 1000 reštaurácií vo viac ako 40 krajinách sveta do konca roku 2020.
Franchisová spolupráca bola kľúčom k otvoreniu dverí do celého sveta. „V zahraničí vidíme výborné príležitosti pre ďalší rozvoj a rast našej spoločnosti,“ povedal Kenneth Cutshaw, prezident pre medzinárodný rozvoj Quiznos. Prvé reštaurácie sa začali otvárať v Malajzii, Indonézii a Tchaj-wane. V budúcom roku by mal maloázijský master-franchisant pomôcť Quiznos uspieť aj v Číne. Predstavitelia siete tam chcú otvoriť až 1500 reštaurácií počas 11tich rokov.
Sendviče budú môcť ochutnať aj zákazníci na arabskom polostrove. Hlavný franchisový partner, Royal Bun Café, otvoril prvú reštauráciu v Spojených Arabských Emirátoch v auguste tohto roku. „Na základe tejto expanzie sa sieť Quiznos stane jednou z najväčších značiek v Spojených Arabských Emirátoch,“ povedal Saeed Al Jabri, generálny riaditeľ Royal Bun Café.
Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

Riaditeľ spoločnosti Solodoor Centrum Martin Kupka hodnotí uplynulý rok v znamení rastu. Približuje tiež, čo je podľa neho kľúčom k fungujúcej franšízovej spolupráci.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
„Nízke náklady a rýchla návratnosť robia z Edukido ideálnu voľbu pre tých, ktorí chcú podnikať a zároveň podporiť rozvoj detí,“ hovorí prevádzkový riaditeľ Bartłomiej Misztal.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.