Franchisové pobočky na českom, slovenskom, poľskom a ruskom trhu zastupovala v Európe holandská spoločnosť OxataSMB.
Piatok
31.10.2014
Franchisová kancelária Reach Local ukončuje svoje pôsobenie na trhu. Podala na seba konkurz.
 

Len dva roky pôsobila na tuzemskom trhu franchisová pobočka marketingovej agentúry Reach Local, ktorú spravovala spoločnosť OxataSMB. Pobočka na seba podala konkurz a zastavila všetky aktivity. Podobný osud sa týka aj českého, ruského a poľského zastúpenia.

„Aj keď sme urobili všetko, čo bolo v našich silách, nenašli sme žiadneho investora, ktorý by mohol vložiť ďalšie prostriedky, a preto sa riaditelia a akcionári rozhodli ukončiť podnikanie v každej z príslušných krajín a z dôvodu platobnej neschopnosti prehlásili na spoločnosť konkurz,“ uvádza v liste konateľka českého zastúpenia Reach Local Jitka Svobodová, ktorý zverejnil server Lupa.cz. V liste ďalej dodáva, že účtovníctvo by malo byť zachované a všetky platby pozastavené v každej krajine.

Americká firma Reach Local Inc. prostredníctvom franchisovej spolupráce otvorila na Slovensku pobočky v Bratislave v apríli 2012, od leta rovnakého roku pôsobila aj v Poľsku, v októbri sa pobočky otvorili v Česku. V roku 2013 sa podarilo otvoriť kanceláriu aj v Rusku a nasledovať malo Maďarsko. Reach Local ponúkal okrem iného nástroje na starostlivosť o PPC reklamu, bannery alebo online marketingovú analýzu.


Populárne na fóre