V Poľsku je My Travel prvou sieťou, ktorá ponúka komplexné cestovné služby. Vďaka zjednoteniu marketingových aktivít značky My Travel a implementácii integrovaného zákazníckeho servisu veľakrát príjmy partnerských pobočiek prevyšujú príjmy samostatných cestovných kancelárií.
Piatok
18.07.2014
Na Slovensko a do Českej republiky mieri cestovná agentúra My Travel. Pre zaistenie rozvoja pobočkovej siete hľadá master-franchisového partnera.
 

Pôvodom poľská cestovná agentúra si zvolila pre zahraničnú expanziu Českú republiku a Slovensko najmä preto, že jej vedenie verí, že oba trhy majú s poľským veľa spoločných znakov. Výhodu vidí aj v geografickej blízkosti.

Prvotným cieľom spoločnosti je nájsť na českom a slovenskom trhu partnera, vďaka ktorému otvorí prvú pobočku. Tá bude slúžiť ako pilotná a pomôže v hľadaní ďalších franchisových partnerov , aby sa sieť rozšírila v oboch republikách.

Záujemcovia o franchisovú licenciu by mali mať znalosti z odboru a chuť rozvíjať značku My Travel na českom a slovenskom trhu.  Na zriadenie a zariadenie pobočky My Travel si musí pripraviť zhruba 8 900 euro. Ďalej na neho bude čakať mesačný poplatok za vo výške 89 euro za informačné systémy, marketingovú podporu a poštovné.      

Nákupné priestory

Pobočky, s veľkosťou 18 až 45 metrov štvorcových, by sa mali nachádzať v obchodných centrách nebo na hlavných nákupných uliciach v centrách miest s vysokou koncentráciou chodcov. Ideálne by sa mala nachádzať v prízemí, najlepšie v blízkosti parkoviska. V prípade záujmu o otvorenie predajného ostrovčeka by sa jeho veľkosť mala pohybovať medzi 15 až 20 metrami štvorcovými. Pobočka by ďalej mala mať minimálne dve miesta slúžiace na obsluhu zákazníkov.

My Travel je cestovná agentúra, ktorá predáva cestovné služby poskytované rôznymi touroperátormi. Okrem toho klientom ponúka aj predaj leteniek, autobusových lístkov a tiež cestovné poistenie. V domácom Poľsku má My Travel momentálne 65 pobočiek, z ktorých 60 je v rukách franchisantov. „Naším cieľom je mať na konci tohto roka v Poľsku 80 kancelárií, samozrejme bez toho, aby sme nejako zjednodušili naše požiadavky na kvalitu poskytovaných služieb,“ hovorí Damian Ozga, CEO spoločnosti My Travel.


Populárne na fóre