Na pivo do kaviarne

Kaviarenský reťazec Starbucks, ktorý sa rozvíja pomocou franchisy nielen v zahraničí, ale tiež na svojom domácom americkom trhu, sa rozhodol nalákať do svojich kaviarní zákazníkov aj večer. V rámci tejto stratégie bude rozširovať ponuku nápojov a jedla. Zákazníci si teda môžu v pobočkách Starbucks dať nielen kávu, ale tiež alkohol ako víno či pivo a na občerstvenie ponúkne ľahké sendviče. „Testovali sme túto ponuku dlhodobo a musíme povedať, že sa oplatila. Predaje vo večerných hodinách vzrástli,“ dodáva marketingový riaditeľ Troy Alstead.
Zmeny v stratégii ponuky kaviarenského reťazca sa budú týkať tisícky predajní po celej USA v rámci programu „Starbucks evenings“. Prvý experiment ponuky alkoholu v kaviarňach Starbucks začal v roku 2010 v Seatlli. Počas roka 2012 rozšírili testovanie do ďalších 25 pobočiek v USA. V súčasnosti ich existuje asi 40. Ako dodal Troy Alstead pre agentúru Bloomber, večerné menu nebude fungovať vo všetkých franchisových kaviarňach, ale iba v takých, ktoré ľudia navštevujú vo večerných hodinách.
Kaviarenský reťazec Starbucks na celom svete má viac ako 20 tisíc pobočiek, hlavne franchisových. V USA sa nachádza 11 500 kaviarní. U nás sa franchisovo Starbucks nerozvíja, master-franchisovú licenciu drží firma AmRest, ktorá rozvoj jednotlivých pobočiek riadi vo vlastnej réžii.
Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Deti v škole trávia minimálne 12 rokov. Mnohí z nich potrebujú pomoc s učením. Franšíza Škola Populo ponúka profesionálne riešenie ako podnikateľskú príležitosť.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
Ambiciózny Taco Bell je v skupine YUM! Brands najmenší, má menej pobočiek ako KFC aj Pizza Hut. Franšízy však vykazujú najväčšie zisky.
Franchisová zmluva je základom na ktorom je postavený vzťah medzi franchisorom a franchisantom.