Na pivo do kaviarne

Kaviarenský reťazec Starbucks, ktorý sa rozvíja pomocou franchisy nielen v zahraničí, ale tiež na svojom domácom americkom trhu, sa rozhodol nalákať do svojich kaviarní zákazníkov aj večer. V rámci tejto stratégie bude rozširovať ponuku nápojov a jedla. Zákazníci si teda môžu v pobočkách Starbucks dať nielen kávu, ale tiež alkohol ako víno či pivo a na občerstvenie ponúkne ľahké sendviče. „Testovali sme túto ponuku dlhodobo a musíme povedať, že sa oplatila. Predaje vo večerných hodinách vzrástli,“ dodáva marketingový riaditeľ Troy Alstead.
Zmeny v stratégii ponuky kaviarenského reťazca sa budú týkať tisícky predajní po celej USA v rámci programu „Starbucks evenings“. Prvý experiment ponuky alkoholu v kaviarňach Starbucks začal v roku 2010 v Seatlli. Počas roka 2012 rozšírili testovanie do ďalších 25 pobočiek v USA. V súčasnosti ich existuje asi 40. Ako dodal Troy Alstead pre agentúru Bloomber, večerné menu nebude fungovať vo všetkých franchisových kaviarňach, ale iba v takých, ktoré ľudia navštevujú vo večerných hodinách.
Kaviarenský reťazec Starbucks na celom svete má viac ako 20 tisíc pobočiek, hlavne franchisových. V USA sa nachádza 11 500 kaviarní. U nás sa franchisovo Starbucks nerozvíja, master-franchisovú licenciu drží firma AmRest, ktorá rozvoj jednotlivých pobočiek riadi vo vlastnej réžii.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?