České pivo chutí

České pivo sa doma, ale tiež vo svete teší veľkej obľube. Dokazuje to aj franchisový koncept reštaurácií The PUB, Pilsner Unique Bar, ktoré sú známe predovšetkým samooblužnýmí pivnými výčapmi. Prvá prevádzka bola otvorená v Prahe v roku 2005 a počas deviatich rokov sa rozšírila aj za hranice Českej republiky. Minulý rok firma The PUB Franchising otvorila 2 nové reštaurácie a 1 presťahovala. Aj napriek poklesu gastronomického trhu firma minulý rok zaznamenala mierny rast.
Koncept pôsobí aj v Nemecku, na Slovensku a v Rumunsku. „V Bukurešti máme za sebou prvý polrok prevádzky, v Bratislave zhruba mesiac. Aj napriek tomu, že je skoro hodnotiť, zaznamenávame rastúci trend, čo je dôležité,“ dodáva konateľ spoločnosti The PUB Franchising Jaroslav Stuna s tým, že záujemcovia o licenciu sa v jednotlivých krajinách príliš nelíšia, no trhy sú rozdielne. Spoločné majú len to, že predajná cena piva je vyššia než v ČR.
V Česku už firma prevádzkuje 12 reštaurácií, z čoho 5 sa nachádza v Prahe. V máji by mala pribudnúť ďalšia v Ostrave. „Jednáme so záujemcami o licenciu po celom Česku a odhadujeme, že by sme tento rok mohli otvoriť ešte jednu reštauráciu,“ dodáva Jaroslav Stuna. V Prahe je firma s počtom reštaurácií zatiaľ spokojná a neočakáva v blízkej dobe ďalšie otváranie. Avšak podľa Jaroslava Stuny záleží na konkrétnej lokalite, takže Praha zostává naďalej v kurze.
Prečítaj články

Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Fruitisimo je európska sieť prevádzok zdravej varianty fastfoodu, ktorá vznikla v Českej republike. Ich rastu pomáha aj vzájomné zdieľanie skúseností jednotlivých franšízantov.
Franšízová sieť s čerstvým ovocím v pravej belgickej čokoláde Choco Boss ponúka zaujímavý nápad na podnikanie s priaznivými vstupnými investíciami.
McDonald's ide zákazníkom bližšie aj do menších miest a radi by našli nových franšízantov. Čím chcú aktuálne zákazníkov osloviť?
Franšízová sieť ponúka zdravšiu alternatívu v oblasti fast foodu už dvadsať rokov. Zaujímavé je, že sa na inováciách aktívne podieľajú aj franšízanti.
Najčítanejšie

Dopyt po upratovacích, sťahovacích a remeselných službách je veľký. Ako z tejto situácie ťažiť vysvetlí Jiří Bártík, obchodný manažér medzinárodnej siete Extra Services.
Body Express je franšíza EMS tréningových štúdií, ktoré klientom už za 20 minút týždenne pomôžu cítiť sa vo svojom tele lepšie. Tento rok sa rozrastá tempom jedna pobočka za mesiac.
Veľké franšízové značky medziročne rastú a vstupujú na nové trhy. Menším podnikateľom poskytujú šancu na udržateľný biznis formou spolupráce.
Značka ICE’N’GO pôsobí na slovenskom trhu už 12 rokov. Kto sa môže stať jej franšízantom?
„Byť prvou franšízou Simplea na Slovensku bola výzva. Zvládli sme ju na jednotku,“ hovorí franšízantka Katarina Porubská.