Spoločnosť Rentis v Poľsku prevádzkuje 54 franchisových miest ponúkajúcich autá na požičanie.
Pondelok
07.04.2014
Na tuzemský trh zamieri franchisová sieť autopožičovní Rentis. V lete by tu mala otvoriť prvú pobočku.
 

Franchisové koncepty, ktoré expandujú na zahraniční trh, majú komplikovanejšiu pozíciu v tom, že vyvolávajú väčšiu nedôveru ako domáce. Preto musia vynaložiť väčšie úsilie, aby sa na trh dostali. Franchisový systém autopožičovní Rentis, ktorý má pôvod v Poľsku, sa minulý rok rozhodol vstúpiť na tuzemský trh a húževnato nepovoľoval v hľadaní franchisového partnera. Úspech sa dostavil.

 Prvým štátom okrem Poľska, kde môžu klienti využiť služby autopožičovne Rentis, sa stane susedná Česká republika. Slovensko bude hneď po nej. „V ČR sme uzatvorili zmluvu s prvým partnerom a prvú autopožičovňu otvoríme v priebehu apríla,“ vysvetľuje konateľ spoločnosti Rentis Bartosz Janowicz a dodáva: „Na Slovensku očakávame, že prvé obchodné miesto bude v prevádzke už za 2, maximálne 4 mesiace.“ Kde konkrétne by sa autopožičovne mali nachádzať, nechcel Bartosz Janowicz špecifikovať.

Na českom trhu jedná firma Rentis s ďalšími potenciálnymi klientami, Slovensko však nezostáva pozadu. „Počas troch rokov plánujeme ustáliť náš vozový park v ČR na 150 až 200 vozidiel a dosiahnuť obrať v hodnote 2 miliónov euro, na slovenskom trhu očakávame podobné čísla,“ približuje plány Bartosz Janowicz. Na domácom trhu v Poľsku prešla firma zmenami, fungovala tu pod menom Global Rent a car, ale počas roku sa rebrandovala na Rentis. Tento názov používa na domácom i zahraničnom trhu.


Populárne na fóre