Svieže podnikanie

Pôvodom z Česka sa u nás rozvíja sieť juice barov Ugova čerstvá šťava prostredníctvom franchisovej licencie. Bary neponúkajú iba džúsy z čerstvého ovocia a zeleniny, ale tiež prípravu zmrzliny. Spoločnosť Ugo trade, ktorá značku zastupuje, minulý rok prešla veľkými zmenami, keď spojila svoje sily so strategickým partnerom, spoločnosťou Kofola. Vlastní i franchisové obchody vďaka tomu prešli rebrandingom, z ktorého vznikol súčasný názov juice brarov Ugova čerstvá šťava.
Aktuálne sa na Slovensku nachádzajú 3 franchisové pobočky v Bratislave a dve v Košiciach a spoločnosť by rada vo svojej sieti privítala ďalších vhodných franchisantov. U českých susedov sa už nachádza 16 predajných miest. Investície do baru sa pohybuje od 24 000 do 80 000 Eur v závislosti na veľkosti jednotky a nároku prenajímateľa. Podnikateľ musí zaplatiť tiež vstupný poplatok 4 000 Eur. Minimálna veľkosť prevádzky musí byť 15 až 50 m2.
Vďaka strategickému partnerstvu spoločnosť Ugo trade spoločne s Kofolou začala tiež v minulom roku predávať maloobchodnú sieť čerstvej ovocnej šťavy Ugo. Tie sú dodávané vo fľaškách, ktoré sú ošetrené tzv. paskalizáciou, čo je ošetrenie vysokým tlakom. Fľašky sú predávané i priamo na baroch.
Prečítaj články

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?