Svieže podnikanie

Pôvodom z Česka sa u nás rozvíja sieť juice barov Ugova čerstvá šťava prostredníctvom franchisovej licencie. Bary neponúkajú iba džúsy z čerstvého ovocia a zeleniny, ale tiež prípravu zmrzliny. Spoločnosť Ugo trade, ktorá značku zastupuje, minulý rok prešla veľkými zmenami, keď spojila svoje sily so strategickým partnerom, spoločnosťou Kofola. Vlastní i franchisové obchody vďaka tomu prešli rebrandingom, z ktorého vznikol súčasný názov juice brarov Ugova čerstvá šťava.
Aktuálne sa na Slovensku nachádzajú 3 franchisové pobočky v Bratislave a dve v Košiciach a spoločnosť by rada vo svojej sieti privítala ďalších vhodných franchisantov. U českých susedov sa už nachádza 16 predajných miest. Investície do baru sa pohybuje od 24 000 do 80 000 Eur v závislosti na veľkosti jednotky a nároku prenajímateľa. Podnikateľ musí zaplatiť tiež vstupný poplatok 4 000 Eur. Minimálna veľkosť prevádzky musí byť 15 až 50 m2.
Vďaka strategickému partnerstvu spoločnosť Ugo trade spoločne s Kofolou začala tiež v minulom roku predávať maloobchodnú sieť čerstvej ovocnej šťavy Ugo. Tie sú dodávané vo fľaškách, ktoré sú ošetrené tzv. paskalizáciou, čo je ošetrenie vysokým tlakom. Fľašky sú predávané i priamo na baroch.
Prečítaj články

Franšízová sieť UGO vsádza na inovácie, vyváženú ponuku a partnerov zapojených do každodennej prevádzky. Rastúci obrat o 160% svedčí o stabilnom rozvoji siete.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Najčítanejšie

Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Prinášame aktuálny rebríček 100 najúspešnejších globálnych franšízových značiek. V TOP 10 nechýbajú franšízy známe z tuzemského trhu. Najsilnejším sektorom zostáva gastro.
Predstavujeme vám 12 kľúčových tém, ktoré by mala obsahovať každá franšízová zmluva.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.
Ambiciózny Taco Bell je v skupine YUM! Brands najmenší, má menej pobočiek ako KFC aj Pizza Hut. Franšízy však vykazujú najväčšie zisky.