CodersLab našiel partnera na Slovensku aj v Česku

Riešenie problému / Vzdelávací program spoločnosti Coders Lab reaguje na potreby trhu práce. Aktuálne firmy podľa množstva prieskumov najťažšie obsadzujú miesta IT špecialistov.
Piatok
28.04.2023
Vzdelávacia franšíza vstupom do týchto dvoch krajín posilňuje svoju pozíciu na európskom trhu. Nový partner môže napomôcť riešeniu nedostatku IT špecialistov.
 

Ako Slovensko, tak aj Česko sa stávajú stále dôležitejšími destináciami pre globálne spoločnosti, ktoré tu chcú outsourcovať svoje technologické operácie. Odhaduje sa, že veľkosť IT trhu v Českej republike vzrastie v rokoch 2022 až 2026 o 2,22 milióna dolárov. Príjmy z IKT na Slovensku by mali do roku 2026 dosiahnuť 9,570 milióna eur z 8,270 milióna eur v roku 2021. Obe krajiny tak potrebujú stály prísun dostatočne kvalifikovaných IT odborníkov, aby si udržali svoju konkurenčnú výhodu.

S tým by im mohol prostredníctvom IT škôl Coders Lab pomôcť aj Martin Ptáček, skúsený majiteľ startupu, ktorý sa na základe sedemročnej zmluvy stal výhradným franšízantom tejto poľskej značky. A, ako sám hovorí, rozhodnutie vstúpiť do podnikania v oblasti IT školení bolo dobre premyslené. „Rozhodli sme sa spustiť Coders Lab na českom a slovenskom trhu z dvoch dôvodov. Prvým je trvalý nedostatok IT odborníkov v našom regióne aj v zahraničí. Druhým je rastúca popularita technologického segmentu ako takého. Formát kurzov Coders Lab je prepracovaný a komplexný a tieto kurzy majú od absolventov skvelú spätnú väzbu. Napriek tomu, že v tejto oblasti už existuje niekoľko zavedených hráčov v oblasti IT vzdelávania, vidíme skvelú príležitosť priniesť Coders Lab na český a slovenský trh. Prvé kurzy chceme spustiť v júni 2023,“ hovorí Martin Ptáček, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Sprinto Digital, podnikateľ s praxou v oblasti vzdelávania, technológií a produktového manažmentu.

Nové kurzy v dohľadnej dobe 

Podľa Grzegorze Morawskeho, ktorý je zodpovedný za globálny rozvoj Coders Lab, je šanca na spustenie prvého kurzu v tomto roku vysoká. „Začatie prvého kurzu na novom franšízovom trhu obvykle trvá 3 až 5 mesiacov. Veľa záleží na tom, ako rýchlo partner zhromaždí ľudí potrebných na začatie podnikania, najmä učiteľov. Ale všetky prípravy prebiehajú dobre a som si takmer istý, že ešte tento rok spustíme niekoľko nových kurzov,“ dopĺňa s tým, že je presvedčený, že český a slovenský trh ponúka veľký potenciál v súvislosti s kurzami programovania, testovania a analýzy dát. Obe krajiny dohromady totiž potrebujú tisíce nových IT odborníkov.

„Vzdelávací program spoločnosti Coders Lab reaguje na potreby trhu práce. Veríme, že naše know-how a nástroje v kombinácii s organizačnými a marketingovými schopnosťami nášho partnera umožnia Coders Lab uspieť a stať sa počas niekoľkých rokov jedným z popredných školiacich centier v Českej republike a na Slovensku," dodáva Grzegorz Morawski.

Coders Lab, jedna z najstarších IT škôl v Európe, expanduje do zahraničia prostredníctvom franšízového systému. Ako franšízor poskytuje partnerom kompletnú sadu vzdelávacích a marketingových materiálov, výukové materiály a know-how na spustenie a efektívne riadenie školiaceho zariadenia. V Poľsku, Rumunsku, Kosove, Španielsku, Rakúsku a Indonézii absolvovalo kurzy Coders Lab už viac ako 9 000 študentov.


Z Poľska do sveta / Prostredníctvom master-franšízy sa konceptu Coders Lab okrem Slovenska a Česka podarilo expandovať aj do Rumunska, Kosova, Rakúska, Španielska a Japonska.

Populárne na fóre