Franšíza pre budúcnosť

Aktivita franšízantov / Franšízanti Edu3Dcation sa zaoberajú hlavne organizovaním kurzov 3D dizajnu a tlače, organizáciou jednorázových workshopov, prímestských táborov či narodeninových osláv alebo prezentáciou týchto odborov vo vzdelávacích inštitúciách.
Nedeľa
18.09.2022
Deti majú radi moderné technológie. Mimoškolské krúžky, ktoré sa zameriavajú na ich využívanie, naberajú na popularite. Uspeje aj franšíza edu3Dcation?
 

O vstup na Slovensko sa snaží táto franšízová značka zo susedného Poľska, kde je jedným z významných hráčov na trhu. V súčasnosti sa tam aktívne podieľa na  štátnom projekte  nazvanom „Laboratórium budúcnosti“, ktorého cieľom bolo rozšíriť 3D tlačiarne do škôl. V uplynulých mesiacoch boli v rámci tohto programu všetky verejné základné školy, ktorých je približne 12 tisíc, zariadené minimálne jednou 3D tlačiarňou, ku ktorým sa ešte tento rok pripoja  stredné a súkromné základné školy. Vďaka tomu narástol záujem zo strany škôl o školenie týkajúce sa 3D tlače, ktoré  môžu zabezpečiť aj  franšízanti Edu3Dcation.

Cieľom značky, ktorej zakladateľom je Arkadiusz Markowski, absolvent Fakulty mechatroniky Varšavskej technologickej univerzity, ktorý sa 3D skenovaním a tlačou v priemysle zaoberá už takmer 10 rokov, je umožniť aj deťom u nás rozvíjať svoje schopnosti v odbore budúcnosti. Pretože  tým 3D tlač určite je. Poskytovateľ licencie aktuálne hľadá master-franšízanta, ktorý by mal na starosti rozvoj siete na celom našom trhu. K dispozícii sú aj regionálne alebo jednotlivé franšízové licencie.

Ideálnym franšízovým partnerom je osoba, alebo spoločnosť, ktorá má kontakty v školských zariadeniach vo svojom regióne, alebo napríklad ponúka a organizuje mimoškolské aktivity v iných odboroch. „Takým spoločnostiam môžeme zabezpečiť veľmi rýchlu návratnosť investície. Samozrejme to nie je podmienkou. U nás v Poľsku máme franšízového partnera, ktorý ešte pred zhruba rokom pôsobil v oblasti fotovoltaiky a v súčasnosti prevádzkuje najväčšiu pobočku Edu3Dcation,“ hovorí Arkadiusz Markowski.

Počiatočná investícia vyjde franšízanta konceptu Edu3Dcation minimálne na 7 500 EUR. Musí si obstarať minimálne jednu 3D tlačiareň a 3D skener. Ďalšie investície závisia od modelu spolupráce, či ide o master alebo jednotlivú franšízovú licenciu. Doba návratnosti sa podľa franšízora pohybuje okolo 3 mesiacov. Čo sa týka priemerného obratu, ktorý môžu franšízanti mesačne dosiahnuť, v prípade single franšízy sa pohybuje okolo 13 tisíc EUR, pri master-franšíze všetko závisí od veľkosti zvereného regiónu. Počas spolupráce franšízanti hradia tzv. royalties - franšízové poplatky, ktoré sa odvíjajú od modelu spolupráce, v priemere činia 10 % z obratu.


Franšízanti bez skúsenosti s 3D / Súčasťou franšízového balíčku je vstupné štvortýždňové školenie, počas ktorého sa franšízanti naučia obsluhu a princípy fungovania rôznych typov 3D tlačiarní, 3D skenerov, 3D pier.

Populárne na fóre