Podnikateľom aj bez praxe / Dobrou správou pre záujemcu o franšízu Zaraz je fakt, že nemusí mať žiadnu prax v odbore vzdelávania. Dôležité je obchodné myslenie a organizačné schopnosti
Štvrtok
28.04.2022
Franšízovej sieti jazykových škol Zaraz sa darilo rásť aj počas pandémie, počas ktorej našla 2 franšízantov. Aktuáne sa zaškoľujú. Ich pobočky sa pripoja k 27 existujúcim.
 

Celkovo 20 z 27 pobočiek konceptu Zaraz, ktoré na slovenskom trhu fungujú, je v rukách franšízových partnerov. Najčastejšie pochádzajú zo spolupracovníkov siete, ktorí majú radi učenie a chcú mať vlastnú pobočku jazykovej školy pod hlavičkou zavedenej značky. „Vedia, ako to v našej sieti chodí, sú stotožnení s naším know-how a našimi hodnotami. Taká spolupráce je väčšinou dlhodobá a oplatí sa,“ hovorí riaditeľ jazykovej školy Zaraz Martin Knoška s tým, že v sieti fungujú aj franšízanti „zvonku“. Je ich ale menej. 

Ako Martin Knoška poznamenáva, momentálne sa všetko po období covidu pozvoľna rozbieha. Veľa vecí sa zmenilo, a tiež preto vedenie siete Zaraz pracuje na nových stratégiách a hľadá nových franšízových partnerov, ktorí budú spolupracovať na rozšírení pobočkovej siete. Cieľom značky je upevniť svoje postavenie na slovenskom trhu, ak by sa do konca roka podarilo otvoriť ďalšie 2 nové pobočky, bol by to pre sieť dobrý výsledok. „Samozrejme sme pripravení a otvorení  všetkému novému, budeme aj naďalej flexibilne reagovať na zmeny, protože to je v súčastnosti nevyhnutné. Našim cieľom, ktorý zbrzdila pandémia, je aj expanzia za hranice Slovenska. Je to krok, s ktorým počítame a pripravujeme sa na ňho,“ dodáva Knoška.

Inflácia ovplyvňuje ceny

Jedným z tém, ktoré aktuálne podnikatelia nielen na Slovensku riešia, je rastúca inflácia a všadeprítomné zdražovanie. Nevyhlo sa to ani franšízovej sieti Zaraz, kdy bolo vedenie nútené pristúpiť k zvýšeniu cien služieb. Dôvodom je rast prevádzkových nákladov. Zatiaľ sa však nezmenili podmienky franšízovej spolupráce. „Čakáme do septembra, ako sa vyvinie situácia na trhu,“ dopĺňa Martin Knoška.

Uchádzač o franšízovú licenciu na prevádzkovanie vlastnej jazykovej školy Zaraz musí byť pripravený investovať minimálne 3550 eur. V rámci spolupráce franšízant získa okrem know-how aj školenia, a to nielen pre seba, ale aj pre lektorov, s výberom ktorých franšízor pomáha. Pre lektorov má koncept pripravený vzdelávací systém, školenia budú absolvovať počas celej spolupráce so značkou Zaraz.


Priestor pre podnikanie / Na otvorenie pobočky ZARAZ musí mať franšízant k dispozícii učebňu s výmerou minimálne 15 až 20 m2.

Populárne na fóre