Výučba na tanieri / Edu3Dcation poskytuje svojim partnerom okrem odborných školení tiež scenáre lekcií popísané v súlade s osnovami s využitím zručností dizajnu a 3D tlače.
Piatok
22.04.2022
Vzdelávanie s ohľadom na prípravu na budúcnosť v súčasnosti naberá na obrátkach. Inovatívnemu vzdelávaniu detí a mládeže sa venuje aj franšíza Edu3Dcation.
 

Ako už názov napovedá, tento pôvodom poľský koncept sa zameriava na vzdelávanie v oblasti 3D dizajnu, 3D tlače a 3D skenovania. Jej majiteľom a zakladateľom je Arkadiusz Markowski, absolvent Mechatronickej fakulty Varšavskej technickej univerzity, ktorý sa venuje 3D skenovaniu a tlači v priemysle už takmer 10 rokov. Ako človek z praxe vidí potenciál, ktorý vzdelávanie v tejto oblasti ponúka. Je to spôsobené rozvojom pracovného trhu vo všetkých krajinách sveta, kde je najväčší dopyt po absolventoch technologických odborov. Výučba v týchto oblastiach od útleho veku, môže dať budúcim inžinierom náskok. Koniec koncov, 3D tlač sa už dnes používa napríklad v medicíne, automobilovom priemysle, letectve, archeológii alebo stavebníctve.

Cieľom riadenia siete, ktorá má na domácom trhu 28 pobočiek, z ktorých 27 prevádzkujú franšízanti, je vybudovať sieť partnerov na Slovensk, ktorí budú ponúkať mimoškolské vzdelávanie v oblasti 3D technológií. K dispozícii je master-franšízová licencia pre celé územie krajiny, ale aj individuálne alebo regionálne franšízy. Hlavnou činnosťou franšízových partnerov bude organizovanie 3D dizajnových a tlačiarenských kurzov, organizovanie jednorazových workshopov, prímestských táborov alebo narodeninových osláv, či prezentácia týchto disciplín vo vzdelávacích inštitúciách. Budúci franšízanti majú tiež priestor pre uplatnenie počas animačných programov na rodinných podujatiach, rôznych oslavách atď.

Príležitosť aj pre nováčikov v 3D svete

Veľa záujemcov, ktorí majú záujem pracovať v odbore budúcnosti, isto poteší, že nie je potrebné mať znalosti v oblasti 3D tlače, 3D dizajnu a 3D skenovania na získanie licencie. Súčasťou franšízového balíka je úvodný štvordňový tréning, počas ktorého sa naučia obsluhovať a prevádzkovať rôzne typy 3D tlačiarní, 3D skenerov, 3D pier. Zároveň budú môcť navrhovať v dvoch rôznych programoch používaných počas výučby. V rámci spolupráce získajú franšízanti viac ako 100 scenárov lekcií s možnosťou vytvorenia semestrálnych, ročných a víkendových cyklov, prístupu k online výučbovému programu, prípravám hodín a scenárov jednorazových prednášok a seminárov v školách a materských školách.

Franšízor poskytne novým podnikateľom všetku podporu pri začiatkoch ich nového podnikania, vrátane podpory pri nákupe zariadenia a potrebných materiálov, CRM platformy zameranej na vzdelávacie aktivity, prístupu k databáze marketingových materiálov v elektronickej forme a podpory v oblasti marketingu. Obstaraním franšízovej licencie nadobúdateľ získava právo používať ochrannú známku Edu3Dation označením®.

Financie na nové podnikanie

Počiatočná investícia bude stáť franšízanta konceptu Edu3Dcation najmenej 7500 EUR. Musí si kúpiť aspoň jednu 3D tlačiareň a 3D skener. Ďalšie investície závisia od modelu spolupráce, či už ide o master alebo klasickú franšízu. Doba návratnosti je podľa informácií poskytovateľa licencie približne 3 mesiace. Pokiaľ ide o priemerný obrat, ktorý môžu franšízanti dosiahnuť mesačne, v prípade jednej franšízy je to okolo 13 tisíc eur, pre master-franšízu všetko závisí od veľkosti regiónu. Počas spolupráce franchisanti platia aj takzvané licenčné poplatky, ktoré opäť závisia od modelu spolupráce, v priemere 10 % obratu.

Manažment očakáva, že ich franšízanti budú prevádzkovať svoje  podnikanie alebo budú ochotní ho založiť. Mali by mať komunikačné, organizačné a manažérske zručnosti a mali by byť pripravení pracovať s deťmi. Samozrejmosťou by mali byť dobré znalosti miestneho školstva a spoľahlivosti pri vykonávaní vzdelávacích aktivít vo vašom regióne, čím by sa vybudovala značka Edu3Dcation.


Priestor pre biznis / Vedenie siete Edu3Dcation ponúka svojim franšízantom územnú exkluzivitu. Jej rozsah závisí od zmluvne potvrdenej formy spolupráce.

Populárne na fóre