Spoľahnúť sa na IT vzdelávanie

Na rôznych kontinentoch / Okrem Slovenska pôsobí Logiscool aj v Belgicku, Česku, Číne, Indii, Mexiku, Nemecku, Nigérii alebo Švajčiarsku.
Nedeľa
12.12.2021
Franšízový koncept Logiscool chce rozšíriť svoju sieť na Slovensku prostredníctvom franšíz. Aká investícia čaká franšízantov?
 

Prvá Logiscool škola zahájila prevádzku v roku 2014 v maďarskom meste Budaörs. Odvtedy sa pobočky rozšírili do 21 krajín sveta. Kurzy zamerané na vzdelávanie v oblasti programovania a ďalších digitálnych zručností môžu absolvovať študenti vo veku od 6 do 18 rokov vo viac ako 130 mestách. Ich počet by sa mal aj naďalej rozrastať, a to aj vďaka expanzii na našom trhu. Na Slovensku aktuálne fungujú tri franšízové pobočky, a to v Bratislave, Nových Zámkoch a Žiline. 

Franšízant, ktorý sa k sieti pripojí, bude mať zabezpečenú územnú exkluzivitu v rámci svojho regiónu.  Od franšízora získa tiež návrh podoby školy a jej zariadenia. Súčasťou franšízového balíčka je samozrejme aj know-how potrebné na úspešnú prevádzku školy vrátane originálnych učebných osnov, integrovanej vzdelávacej platformy, portálu pre lektorov a systému CRM. Svojim franšízantom franšízor poskytuje tiež marketingovú podporu.

Schopnosti pre budúcnosť

Za obstaranie franšízovej licencie budúci franšízant zaplatí 14 400 eur. Ďalších 15 – 20 tisíc musí byť pripravený investovať do vybudovania školy. Franšízant by mal mať aj pripravenú rezervu, ktorá mu umožní financovať prvé mesiace prevádzky. Podľa poskytovateľa licencie je možné dosiahnuť úplnú návratnosť investície do 2 rokov. Všetko samozrejme závisí od aktivity franšízanta a kvality obchodného plánu, ktorý si pred vstupom do siete zostavil.

Uchádzač o franšízovú licenciu by mal byť na rovnakej vlne s jej poskytovateľom, chápať, ako veľký vplyv má vzdelávanie v oblasti programovania na budúcnosť detí a teenagerov. Zároveň by mal byť lídrom, ktorý dokáže motivovať svoj tím, má skúsenosti s podnikaním a marketingom. Dobrou správou pre tých, ktorí vidia v tomto odbore potenciál pre svoje podnikanie, ale nemajú skúsenosti v oblasti IT, je, že to nie je potrebné. Dôležitá je odhodlanosť a ochota tvrdo pracovať na dosiahnutí cieľov.


Trendom v pätách / Franšízový koncept Logiscool kladie veľký dôraz na neustály vývoj a pravidelné inovácie. Bez nich by bolo dosiahnutie úspechu v tomto odbore veľmi náročné.

Populárne na fóre