Podnikanie s Lego kockami

Príležitosť aj v malých mestách / Franšízant Edukido môže pôsobiť v mestách s najmenej 20 tisíc obyvateľmi. Podľa vedenia konceptu však prax ukazuje, že kurzy fungujú tiež v menších oblastiach.
Pondelok
11.10.2021
Vzdelávať deti vďaka franšízantom chce na Slovensku franšíza Edukido. Kedy je najvhodnejší čas začať sa uchádzať o licenciu?
 

Záujem o franšízové licencie vzdelávacieho konceptu Edukido v poslednej dobe rastie, a to nie iba na domácom poľskom trhu. Uchádzači sa hlásia aj zo zahraničia, vrátane Česka a Slovenska, kde vedenie spoločnosti aktuálne hľadá nových franšízantov. Ich úlohou bude otvárať a viesť kurzy pre deti vo veku 3 až 12 rokov. Výhodou je, že nie je nutné, aby mali vlastné učebne. Na spolupráci sa môžu dohodnúť s materskými či základnými školami.

Investícia do obstarania individuálnej licencie začína na 850 eurách za lokalitu s cca 20 tisíc obyvateľmi, za licenciu na pôsobenie v oblasti so 120 tisíc obyvateľmi franšízant zaplatí 5 000 eur. Nutným výdajom, s ktorým franšízant musí počítať, je ten na zakúpenie sady stavebnice LEGO, ktorá je hlavnou učebnou pomôckou.  Budú ho stáť 3 000 eur. Za marketingové materiály zaplatí poplatok vo výške 350 eur.

Franšíza pre celú krajinu

Značka Edukido však na Slovensku  ponúka príležitosť aj záujemcom o master-franšízovoú licenciu.  Vstupný poplatok pre master-franšízanta, ktorý mu zaručí exkluzivitu pre celú republiku, činí 25 tisíc eur. Ďalších 3 350 eur dá za marketingové materiály a učebné LEGO sady. V rámci povinností bude zabezpečovať nie iba chod svojich kurzov, ale tiež preklad všetkých materiálov z angličtiny alebo poľštiny a akvizíciu jednotlivých franšízantov.

Ako hovorí Key Account Manager spoločnosti Edukido Joana Małek, záujemcovia, ktorí by radi svoje podnikanie a kurzy rozbehli v 2. polroku školského roka, by mali ideálne centrálu spoločnosti Edukido kontaktovať počas novembra či decembra. Ale prečo čakať, keď sa ponúka príležitosť stretnúť sa skôr. Zástupcovia Edukido sa totiž predstavia na blížiacom sa varšavskom franšízovéom veľtrhu, ktorý sa uskutoční od štvrtka 14. do soboty 16. októbra v Paláci kultúry a vedy. „Veľmi sa tešíme na záujemcov o licencie zo Slovenska. Vďaka varšavskému veľtrhu máme skvelú príležitosť oboznámiť potenciálnych franšízantov s celým naším konceptom a odpovedať im na všetky otázky, ktoré ich v súvislosti s ním napadajú,“ dopĺňa Joanna Małek.    


Kurzy v školách aj škôlkach / Franšízantom Edukido odpadávajú komplikácie spojené s hľadaním a úpravou samostatných priestorov pre ich kurzy. Organizovať ich môžu napríklad v materských škôlkach a školách, či v iných vzdelávacích inštitúciách.

Populárne na fóre