Úspech jedného motivuje ďalších

Ostrý štart / Franšízant po podpise zmluvy získa školenie vedenia pobočky jazykovej školy ZARAZ vo zvolenom regióne. Zároveň sa stáva jej majiteľom.
Streda
05.05.2021
Jazyková škola Zaraz má za sebou náročný rok. Po ústupe pandémie je však pripravená ďalej rozširovať svoju franšízu. Potenciál vidí hlavne na východe Slovenska.
 

V priebehu minulého roka sa franšízovému konceptu Zaraz podarilo otvoriť iba jednu franšízovú pobočku. Plány na ďalší rast pozastavila situácia spojená s pandémiou COVID-19. Vládne nariadenia totiž znemožnili v jednotlivých pobočkách realizovať výučbu s účasťou študentov. Úlohou vedenia siete bolo rýchlo reagovať a prispôsobiť sa daným podmienkam, najmä prechodom na online výučbu. „Táto rýchla reakcia nás zachránila a zvládli sme všetko ustáť,“ hovorí Martin Knoška, riaditeľ jazykovej školy Zaraz.

Podľa neho sa v kríze naplno prejavili výhody toho byť súčasťou franšízovej siete, ktorá je nastavená tak, že sa jednotliví franšízanti navzájom podporujú. „Majitelia, manažéri našich pobočiek medzi sebou zdielali svoje skúsenosti, ako čo najlepšie zvládnuť toto obdobie. A v tom vidím veľkú silu. Myslím si, že dosť pomáha, keď jeden vidí úspech toho druhého. Vďaka tomu vie, že je to možné. Poznám jedno porekadlo – Nehovor, že sa to nedá, lebo vždy sa nájde niekto, kto o tom nevie“, prezradzuje Martin Knoška.

Priestor na podnikanie

Aj napriek tomu, že je v súčasnej dobe veľmi náročné plánovať ďalšiu stratégiu rozvoja, na ďalší rast je sieť pripravená. Aktívne sa do vyhľadávania nových franšízantov plánuje pustiť Martin Knoška so svojim tímom v momente, keď sa pandémia dostane pod kontrolu. Záujemcovia o licencie sa však samozrejme môžu hlásiť už teraz. Priestor pre rozbehnutie podnikania pod hlavičkou vzdelávacieho konceptu na Slovensku stále je, hlavne na východe.

Investícia do rozbehnutia vlastného podnikania pod hlavičkou jazykovej školy Zaraz vyjde uchádzača o licenciu minimálne 3 500 eur. V rámci spolupráce okrem know-how získa školenia, a to nielen pre seba, ale aj pre svojich lektorov, s výberom im franšízor pomáha. Pre lektorov má koncept pripravený vzdelávací systém, školenia budú absolvovať počas celej doby spolupráce so značkou Zaraz. Dobrou správou pre záujemcu o franšízu je fakt, že nemusí mať žiadnu prax v odbore vzdelávania. Dôležité je obchodné myslenie a organizačné schopnosti.


Prirodzené štúdium / Jazyková škola ZARAZ sa primárne zameriava na výučbu cudzích jazykov prirozeným spôsobom. Teda tak, ako sa deti učia svoj materský jazyk.

Populárne na fóre