Pomoc pri štarte / Súčasťou franšízového balíčku, ktorý podpisom zmluvy franšízant získa, je okrem iného zaučenie lektorov, mentorov, marketingových špecialistov a predajcov, konzultantov, odborníkov na ľudské vzťahy.
Štvrtok
28.01.2021
Napriek pandémii najväčšia IT škola v regióne CEE pokračuje v zahraničnom rozvoji. Svoje programovacie kurzy ponúkne v Rakúsku a Španielsku. Franšízovú licenciu ponúka tiež pre SR.
 

IT škola Coders Lab začala expandovať do zahraničia v roku 2019, keď zahájila svoju prvú franšízu v Rumunsku. Odvtedy sa nespomalila. V tom istom roku sa pripojila k sieti Coders Lab Indonézia, nasledovaná Rakúskom na konci roka 2020. Rok 2021 už priniesol ďalší nový trh, tentokrát španielsky.

Exkluzívnym franšízantom Coders Lab v Španielsku sa stala coworkingová kancelária Oxygen Workspace, ktorej cieľom je stať sa miestom pre získavanie nových skúseností a schopností pre spoločnosti, nezávislých pracovníkov a profesionálov. „Rovnako ako v iných krajinách, je aj v Španielsku veľká potreba IT odborníkov. Ekonomika sa vyvíja tak rýchlo, že vidíme nové technológie a ich využitie, ktoré prichádza takmer každý mesiac, čo vytvára obrovský dopyt po profesionáloch na všetkých úrovniach. Dobrí a kreatívni odborníci na programovanie sú najdôležitejším zdrojom pre udržanie rastu ekonomiky. A my chceme byť jej súčasťou,“ hovorí Jose Antonio Alonso Mayor, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Oxygen Workspace.

Vďaka spolupráci s medzinárodnou vzdelávacou skupinou eduPRO GmbH, pôsobiacou v 4 krajinách Európskej únie, odštartujú programovacie a testovacie kurzy Coders Lab tento rok na jar tiež v Rakúsku. „Som rád, že môžeme byť novým franšízovým partnerom Coders Lab. Ku spojeniu s poľskou IT školou nás presvedčila vysoká kvalita školiacich kurzov, a najmä ich praktický charakter a bohatá ponuka,“ hovorí Reinhard Weidinger, generálny riaditeľ a zakladateľ eduPRO Group.

„Vstup na rakúsky a španielsky trh je milníkom v našej stratégii globálnej expanize. Je pre nás poctou, keď nám dôverujú partneri s takými skúsenosťami a reputáciou,“  hovorí Marcin Tchórzewski, generálny riaditeľ a zakladateľ IT školy Coders Lab.

Exkluzívná licencia pre Slovenskú republiku

Medzinárodná expanzia Coders Lab je založená na franšízingu. V tomto modele spolupráce je franšízant zodpovedný za marketing, predaj, organizáciu a vedenie kurzov. Franšízor na druhej strane zabezpečuje kvalitné výučbové materiály a prepracovanú vzdelávaciu platformu. Coders Lab poskytuje tiež vlastný prevádzkový know-how, ktorý franšízantovi zjednodušuje vstup a vývoj na trh softwarových bootcampov. Cena za výhradne právo na rozvoj značky v Slovenskej republice je 20 tisíc eur a s rovnakou hodnotou musí franšízant počítať na investíciu do rozvoja siete. 

„Náš koncept je atraktívnou príležitosťou hlavne pre spoločnosti, ktoré chcú rozšíriť svoj obchodný profil. Kurzy Coders Lab môžu byť zaujímavým doplnkom ponuky pre všetky druhy spoločností vo vzdelávacom priemysle, ale tiež pre softwarové a náborové spoločnosti,“ hovorí Grzegorz Morawski, franšízový manažér Coders Lab.

Poľská IT škola Coders Lab pokračuje v nábore franšízantov v zahraničí. Medzi prioritné trhy patria okrem Slovenska ďalšie krajiny strednej a západnej Európy, ale tiež Ázie a Afriky.


V hlavnej úlohe franšízant / Záujemca o licenciu Coders Lab nemusí byť odborníkom na IT, aj keď je samozrejme výhodou, ak o odbore niečo vie. Mal by však mať skúsenosti minimálne v troch pre franšízora kľučových oblastiach. Tými sú vzdelávanie, marketing a riadenie ľudí.

Populárne na fóre