Pripravení na expanziu

Dohoda s bankou / V Českej republike spolupracuje koncept Extra Služby s jednou z tuzemských bánk na podpore začínajúcich podnikateľov pod hlavičkou tejto franšízovej siete. Súčasná situácia však poskytovateľovi licencie umožňuje, aby časti nových franšízantov pomohol s financovaním ich rozbehnutia vlastnými finančnými prostriedkami. Môžu to využiť záujemcovia o podnikanie pod hlavičkou tejto značky na Slovensku.
Utorok
08.12.2020
Pôvodne chcela sieť Extra Služby na našom trhu nájsť master-franšízanta. Nakoniec sa rozhodla spolupracovať s jednotlivými franšízantmi napriamo. Kto sa môže uchádzať o licenciu?
 

Momentálne má sieť na Slovensku 3 nových franšízantov pred podpisom zmluvy. K nemu malo prísť v priebeju októbra, bohužiaľ všetko zdržala 2. vlna pandémie. Rozbehnutie spolupráce je tak naplánované na začiatok roka 2021. „Nie je to tak dlho, čo sme boli jeden štát,“ vysvetľuje zakladateľ konceptu Extra Služby Radek Straka rozhodnutie riadiť expanziu na našom trhu z Česka.

Na domácom trhu sa konceptu darí aj v období, ktoré podnikaniu veľmi nepraje. Počas tohto roka sa sieť rozrástla o 7 nových franšízových partnerov. Celkovo má sieť 48 franšízantov. Väčšinu z nich tvoria majitelia licencií pre Extra Sťahovanie, záujem je však aj o povolenie pre ďalšie dva „subkoncepty“, ktorými sú Extra Upratovanie a Extra Manžel - hodinový. Budúci slovenskí franšízanti získajú možnosť ťažiť tiež zo skúseností svojich českých kolegov.

O zisk franšízovej licencie majú v súčasnosti záujem hlavne živnostníci a majitelia malých firiem. „Myslím si, že dôvodom je to, že si drobní podnikatelia uvedomujú, že vo veľkosti je sila a podnikanie je pre nich menej stresujúce a rizikové, ak majú za sebou silný celok, ktorý dokáže pomôcť. Výhody franšízingu sa môžu naplno prejaviť hlavne v neľahkom období, ako je napríklad to súčasné,“ hovorí plzeňský podnikateľ s tým, že vplyvom koronavírusovej krízy prišlo k miernemu poklesu počtu zakáziek. Aj napriek tomu sa centrále stále darí získávať nových klientov pre svojich franšízantov. Šancu získať licenciu Extra Služby však majú aj väčšie firmy, ktoré si vďaka nej môžu rozšíriť portfólium ponúkaných služieb.


3v1 / Franšízový koncept Extra Služby spája a podporuje franšízantov podnikajúcich na základe licencií v rámci siete Extra Sťahovanie, Extra Upratovanie a Extra Manžel. Výška investície potrebnej na rozbehnutie podnikania s touto značkou je závislá na formáte, o ktorý má uchádzač o franšízu záujem.