Franšíza pre dom a záhradu

Podpora vo franšíze / V rámci spolupráce s franšízovou sieťou Kinekus získa držiteľ franšízovej licencie okrem všetkého potrebného know-how tiež prístup ku špeciálnemu informačnému systému, pomoc pri zaškolení personálu a tiež je jeho podnikanie marketingovo podporované z centrály spoločnosti.
Piatok
12.06.2020
Obsadiť krajské mestá a následne preniknúť do okresných. Taký je plán franšízového konceptu Kinekus.
 

Zatiaľ posledný obchod tejto siete, ktorá sa špecializuje na predaj tovarov pre starostlivosť o dom a záhradu, otvoril svoje dvere zákazníkom v Nitre. V súčasnosti má sieť na domácom trhu 4 vlastné a 9 franšízových pobočiek. Rast ich počtu bude pokračovať, ale pozvoľne. „Postupujeme opatrne. V prvom rade sú pre nás výzvou krajské mestá, následne aj menšie okresné,“ hovorí Štefan Francisty, manažér franšízovej siete spoločnosti Kinekus.

Jedna franšízová pobočka Kinekus funguje tiež v susednom Česku, a to v Šumperku. Vzhľadom na to, že jej ekonomické výsledky sú dobré, dá sa očakávať, že väčšia expanzia na tento trh je na spadnutie. To aspoň predznamenáva Štefan Francisty.

Miesto pre sklad

Aj keď to nie je nevyhnutnosťou,  väčšina franšízových partnerov Kinekus prichádza z maloobchodného prostredia. Podľa vedenia siete je pre nadviazanie úspešnej spolupráce zásadná chuť franšízanta spolupracovať a venovať sa prevádzke pobočky na plný úväzok. Výhodou je, ak má uchádzač o licenciu skúsenosti s vedením tímu.

S výberom vhodnej lokality budúcemu franšízantovi pomáha franšízor. Priestor by však mal spĺňať niekoľko podmienok. Tou prvou je, aby sa nachádzal v mestách s viac ako 15 tisíc obyvateľmi a spádovou oblasťou 50 tisíc obyvateľov. Čo sa týka jeho rozlohy, musí disponovať skladovými priestormi s veľkosťou minimálne 400 m2.


Vklad na začiatku / nvestícia do otvorenia pobočky Kinekus sa odvíja od veľkosti predajne. Je potrebné počítať zhruba s cenou pohybujúcou sa od 300 eur za m2.

Populárne na fóre