Učí, ako učiť / Dôležitou súčasťou procesu otvárania novej školy Maple Bear, je zaškolenie jej majiteľa a učiteľov. Sieť má po celom svete tím 200 školiteľov, ktorí vo franšízových školách realizují úvodné niekoľkotýždňové školenia, ale nie iba to. V priebehu roka sa minimálne dvakrát vrátia na ďalšie priebežné školenia. O obsahu školení rozhoduje Virtuálny akademický riaditeľ a miestny akademický tím na základe potrieb identifikovaných pre učiteľov.
Pondelok
25.05.2020
Na 450 školách v 22 krajinách sveta, to je Maple Bear Canadian School. Franšízantov hľadá aj na Slovensku
 

Pre rozvoj na zahraničných trhoch si tento kanadský vzdelávací koncept zvolil cestu franšízingu. V strednej a východnej Európe by podľa plánov vedenia spoločnosti malo vzniknúť 50 vzdelávacích centier, od materských škôl až po stredné. Pomôcť s tým by na jednotlivých trhoch mali práve franšízoví partneri.

Prácu na realizácii plánov tím kanadskej siete už odštartoval. Na jeseň zahájila prevádzku škola v rumunskom Sibie. Tento rok ju budú nasledovať ďalšie materské a základné školy, a to v Rumunsku v Cluji a v Sofii v Bulharsku. „Náš vzdelávací model na báze franšízy chceme ponúknuť aj na Slovensku a v Česku,“ hovorí Yann Bidan, generálny riaditeľ Maple Bear pre strednú a východnú Európu. V oboch krajinách koncept hľadá master-franšízantov, ktorí by sa postarali o rozvoj konceptu na celom ich území, tiež jednotlivých franšízantov, ktorí by zahájili prevádzku jednotlivých škôl a škôlok.

Rozšírenie ponuky vďaka franšíze

V súčasnosti sa značke Maple Bear darí oslovovať dva typy partnerov. Na jednej strane majiteľov už fungujúcich súkromných škôl, ktorí chcú svojim študentom ponúknuť bilingválne štúdium, ale aj medzinárodne uznávanú metodiku výučby. Tiež pozorujú záujem zo strany podnikateľov či investorov, ktorí chcú vstúpiť do sektoru školstva a hľadajú vhodný vzdelávací program. „Náš model môže byť zaujímavý aj pre jazykové školy, ktoré chcú rozšíriť svoje pole pôsobnosti,“ dopĺňa Bidan s tým, že školy Maple Bear nie sú medzinárodné, ale miestne. Ponúkajú kanadskú metodiku dvojjazyčnej výučby v kombinácii s miestnymi osnovami.

A aká investícia čaká na záujemcu o obstaranie franšízy Maple Bear? Celkové náklady na vstupnú investíciu začínají na 45 tisícoch eur a môžu sa líšiť v závislosti na budove, krajine a rozsahu projektu. Táto hodnota zahŕňa franšízový poplatok. V súčasnosti centrála ponúka 30% zľavu na každého prvého franšízanta, ktorý otvorí prvú školu Maple Bear vo svojej krajine.


Fungujúca vzdelávacia metodika / Podľa medzinárodného hodnotenia študentov OECD PISA sa kanadský vzdelávací systém dlhodobo zaraďuje medzi päť najlepších na svete. Porovnaie PISA definuje schopnosti kľúčové pre život a skúma, ako vieme v reálnom živote využívať to, čo sme sa naučili v škole. Kanada sa v spomínanom rebríčku zaraďuje na prvé miesto medzi anglicky hovoriacimi krajinami a pravidelne sa objavuje pred európskymi ekonomickými lídrami, ako je Francúzsko alebo Nemecko.

Populárne na fóre