Podnikanie s loptou pri nohe

Osvedčená propagácia / „Sme si istí, že sa záujem o program bude zvyšovať. Máme už vyskúšané formy marketingu, ktoré v Brne a okolí v minulom roku priviedli na skúšobnú hodinu viac ako 200 detí. Potom to je už na trénerovi, koľko dokáže z tohto počtu premeniť v klientov,” hovorí Michal Ogorek, majiteľ master-franšízovej licencie Socatots pre Českú republiku a Slovensko.
Streda
10.04.2019
Futbalová franšíza Socatos plánuje otvoriť na Slovensku prvé pobočky. Pre prvých záujemcov má pripravené zvýhodnené podmienky. Aké je tajomstvo popularity konceptu?
 

Cieľ pre rok 2018 sa majiteľom master-franšízovej licencie pre Slovensko a Českú republiku podarilo splniť. Priali si totiž otvoriť prvú franšízovú pobočku mimo Južnomoravský kraj. Podarilo sa im nájsť franšízanta v Plzni, kde vidia veľký potenciál. „V budúcom roku tam plánujeme otvoriť aj Brazílske Futbalové Školy v nadväznosti na Socatots. Z menších otvorených lokalít v minulom roku môžem menovať Kuřim a Moravany pri Brne, a máme vážnych záujemcov aj z Ostravy, Pardubic, Břeclavi, Hodonína, Uherského Hradišťa a iných miest Južnomoravského kraja,” prezradzuje majiteľ britskej master-franšízy Socatots Michal Ogorek.

Celkovo bol minulý rok pre Socatots v znamení prípravy pre rozšírenie tohto konceptu na českom a slovenskom trhu. V súvislosti s tým absolvovali školenie vo Veľkej Británii ďalší tréneri, ktorí budú zodpovední nie iba za vedenie tréningov, ale tiež budú školiť trénerov franšízantov. Celý tím Socatots tiež potešil záujem o franšízu a pozitívna spätná väzba od známeho trénera PhDr. Mariana Jelínka.

„Socatots, to nie sú iba pohybové cvičenia inšpirované futbalovými prvkami, ale vzťah dieťa-tréner-rodič. Úlohou trénera je vytvoriť optimálne podmienky, v ktorých sa deti neuvedomelo učia športovým a sociálnym zručnostiam. Vlastný príklad dieťaťu je jednou z najpodstatnejších vecí k vytvoreniu emočnej väzby k danej činnosti a tá vzniká, keď dieťa robí veci s radosťou. Preto aktívna účasť rodičov na tréningoch a chválenie detí za úsilie vedie k výchove nie iba úspešných športovcov, ale hlavne zodpovedných ľudí. Cieľom programu je to, aby sa dieťa pri tréningu cítilo bezpečne, prirodzene, aby si vytvorilo emočnú väzbu k športu a aby fyzická aktivita bola pre neho zábavou. Úprimná detská radosť z pohybu a z viditeľných pokrokov sú najlepšou odmenou rodičov aj trénerov a dieťa získa koníček v podobe športu na celý život,” povedal bývalý hokejový tréner a tiež osobný tréner Jaromír Jáger.

Záujemcovia, ktorí sa rozhodnú podnikať pod značkou Socatots, sa môžu oprieť o koncept, v ktorom vidia potenciál i športoví profesionáli. A ako vlastne vyzerá ideálny franšízant? Podľa Michala Ogorka je to človek, ktorý chce to isté ako celý tím. Mať pozitívny vplyv na všeobecný rozvoj detí vo svojom regióne a záleží mu na tom, aby si deti šport obľúbili.

„Pretože chceme dať príležitosť zapojiť sa do nášho programu čo najviac deťom, vytvorili sme koncept na mieru, ktorý je vhodný pre viac typov franšízantov,” vysvetľuje Michal Ogorek s tým, že franšízovú licenciu môžu získať napríklad klasickí investori vo väčších mestách s viac ako 50 tisícmi obyvateľov, skúsení podnikatelia hľadajúci nový zdroj radosti z práce, podnikatelia-začiatočníci hľadajúci nápad na prvé podnikanie, ženy, ktoré sa nechcú po rodičovskej dovolenke vrátiť do zamestnania na plný úväzok, tréneri túžiaci po ďalšom rozvoji a vlastnom podnikaní alebo študenti, ktorí končia štúdium.

Pobočkám Socatots sa darí nie iba vo väčších mestách, úspech zažívajú aj v tých menších. Ako Michal Ogorek vysvetľuje, z obchodného hľadiska majú menšie lokality výhodu v prakticky neexistujúcej konkurencii. V menších mestách sú tiež menšie prevádzkové náklady, a to čo sa týka prenájmu priestorov, licencie a tiež marketingu. „Konkrétne príklady máme z Moravan pri Brne a Kuřimi, kde sa nám podarilo vytvoriť motivujúce prostredie pre rodičov-dieťa-trénera aj v ďalších mestách ako v Českej republike, tak na Slovensku​,” dopĺňa Michal Ogorek.


Priestor vo všetkých regiónoch / Poslaním franšízora Socatots je zapojiť čo najviac detí do fyzickej aktivity a využívať futbal ako nástroj na rozvoj. Preto má veľký záujem o každú lokalitu, kde Socatots môže urobiť niečo dobré a prínosné pre lokálnu spoločnosť.

Populárne na fóre