Pobočkovú sieť RE/MAX u nás na konci minulého roka tvorilo 46 kancelárií, v ktorých pôsobilo viac ako 280 realitných maklérov.
Piatok
09.01.2015
Realitná sieť RE/MAX vlani na Slovenskú otvorila 10 nových kancelárií. Má za sebou úspešný rok.
 

Posledným prírastkom do franšízovej rodiny RE / MAX sa stala pobočka v Košiciach. Nová RE/MAX Aston je tak treťou kancelárií tejto značky v tomto meste. „Rok 2014 považujeme za najúspešnejší rok v 9 ročnej histórii RE/MAX na Slovensku. Sieť kancelárií sa stabilizovala a naviac sme otvorili ďaľších 10 pobočiek v rôznych mestách Slovenska. V porovnání s predchádzajúcim rokom sme podľa predbežných výsledkov predali o 25% viac nehnuteľností a tržby kancelárií narástli o viac ako 40% a prekročili hranicu 4 mil. EUR,“ hovorí Richard Churý, regionálny riaditeľ siete RE/MAX na Slovensku.

S rozvojom franšízovej siete však RE/MAX nekončí a partnerov tak hľadá stále. Plánom pre tento rok je priblížiť sa hranici 60 pobočiek a upevniť tak pozíciu jednotky na trhu. „Predpokladáme otvorenie ďaľších 10-15 realitných kancelárií. Zatiaľ je predčasné hovoriť o konkrétnych mestách, našou prioritou je otvoriť kancelárie v lokalitách, kde doteraz nemáme zastúpenie. Najväčšou prioritou je Žilina,“ dopĺňa Richard Churý s tým, že celkovo by sa na Slovensku mohlo nájsť miesto pre 120 až 150 kancelárií značky RE/MAX. Vďaka nim by tak spoločnosť mohla dosiahnuť svoj cieľ, ktorým je 30-percentný podiel na trhu.

Situácia na trhu je podľa Churého pre poskytovateľov realitných služieb priaznivá, predovšetkým v rezidenčnom segmente. Hypotéky sú rekordne lacné a spôsobujú tlak na zvyšovanie cien starších, cenovo dostupnějších bytov. Realitné transakcie sú však naďalej komplikovanejšie ako pred krízou, vrátane nastavenie celkovej stratégie predaja nehnuteľnosti a kvalifikácie vhodného kupujúceho vrátane financovania nehuteľnosti. To zvyšuje dopyt po službách kvalitných a skúsených realitných maklérov.


Populárne na fóre