Nápady na biznis

V Katalógu franchis sa nachádzajú nielen koncepty hľadajúci franchisových partnerov, ale aj tie, ktoré zháňajú master-franchisantov, ktorí by sa starali o rozvoj zahraničných sietí na tuzemskom trhu.
Utorok
25.11.2014
Do akej franchisy sa vrhnúť? S tým pomôže Katalóg franchis, ktorý ponúka rad nápadov na vlastný biznis.
 

Ak chce človek podnikať, veľa premýšľa, s akým nápadom by mohol prísť na trh a uspieť s ním. V dnešnej dobe nie je jednoduché udržať sa ako podnikateľ v konkurenčnom prostredí, pretože drvivá väčšina začínajúcich podnikateľov si zle vypočíta svoj podnikateľský plán. V tomto prípade môže pomôcť franchisa. Nahliadnite do Katalógu franchis, ktorý ponúka mnoho nápadov, v čom začať podnikať.

Takmer k všetkým franchisám stačí živnosť voľná, preto podnikateľ nemusí obiehať príliš úradov pre získanie väčšiny povolení. A hlavne, franchisové firmy pomôžu so všetkým, čo je na podnikanie potreba. "Väčšina začínajúcich podnikateľov má problém predovšetkým s finančnými prostriedkami. Franchisa je síce jednoduchá v začiatkoch, ale mnoho franchisistov si myslia, že im obchod bude zarábať sám, v čom sa mýli,"upozorňuje Gabriela Petrová z poradenskej spoločnosti PROFIT system.

Keď sa povie Franchisa, človeku sa vybaví predovšetkým firmy z oblasti gastronómie, módy a snáď ešte fitness. Ovšem málokto vie, že franchisy sa nachádzajú v roztodivných oblastiach trhu, a to aj na Slovensku. Obľúbenou oblasťou sa stáva vzdelanie. Na báze franchisy pôsobí napríklad jazykové školy Helen Doron, Go Kids nebo Speak Up, ktorá sa na slovenský trh chystá. Ovšem nielen jazyky sa učia pomocou franchisy. Koncept 2plus2 Škola matematiky pomáha študentom s počtami.

O franchisových konceptoch by sa dalo napísať veľa, ale každý preferuje iný štýl podnikania. Každá Franchisa je aj niečím špecifická a je na každom, čo si vyberie. Katalóg franchise ponúka celý rad možností. "Katalóg franchis môže záujemcovi pomôcť pri výbere vďaka bližším informáciám, napríklad ohľadom veľkosti priestoru, výšky počiatočné investície, franchisovom poplatku a ďalšie informácie, čo je zaujímajú,“ uzatvára Gabriela Petrová.