Slovenská spolupráca

Franchisové koncepty podporovala aj Výstava pre podnikanie a franchising , ktorá sa konala po prvýkrát v dňoch 30. a 31. októbra v Bratislave.
Pondelok
16.12.2013
Poradenská spoločnosť PROFIT system sa stala pridruženým členom Slovenská franchisingovej asociácie.
 

Slovenský franchisový trh zažíva rýchly boom. Všíma si toho aj konzultačná spoločnosť PROFIT system franchise services, ktorá ponúka poradenstvo v oblasti franchisingu. Na Slovensku vidí firma potenciál franchisingového trhu, a preto sa stala aj pridruženým členom Slovenskej franchisingovej asociácie (SFA).

Ďalšou činnosťou spoločnosti PROFIT system je aj mediálna propagácia franchisových systémov a trhu ako takého. Vďaka pridruženému členstvu v SFA sa firma stala jej mediálnym partnerom . Všetky informácie bude zverejňovať na stránke Franchising.sk. Ten sa úspešne zaradil do rodiny portálov, ktoré firma už prevádzkuje v strednej a východnej Európe. "Ako mediálny partneri budeme informovať o aktualitách SFA a nielen o tom. Na portále môžu podnikatelia, ktorí sa rozhodujú o vlastné franchise, nájsť informácie o zaujímavých franchisových konceptoch," približuje spoluprácu konateľ PROFIT system Marek Halfar.

Na Slovensku v súčasnosti pôsobí podľa správy SFA viac ako 120 franchisových systémov, z toho okolo štvrtiny má slovenského pôvod. Vo vyspelých krajinách je trend presne opačný , pretože prevažujú domáce koncepty. Na základe týchto skutočností sa dá predpokladať, že franchising na domácej pôde bude dosahovať stále väčší význam.

Medzinárodná spoločnosť PROFIT system franchise services sa zaoberá komplexným poradenstvom v oblasti franchisingu a počas svojho pôsobenia už spracovala vyše 130 franchisových konceptov. Mimo poradenstvo v spracovaní franchisových konceptov sa zaoberá aj mediálnou podporou. Okrem internetových portálov zameraných na franchisový trh vydáva tiež v Poľsku, Českej republike a na Ukrajine tlačený magazín Vlastná firma FRANCHISING. Spoločnosť PROFIT system pôsobí v Poľsku, Maďarsku, ČR, Slovensku, Chorvátsku, Srbsku, Rumunsku, Rusku a na Ukrajine.