S novinkou na Slovensko

Franchising.sk sa stal v poradí 9. portálom, ktorý prevádzkuje poradenská firma PROFIT system. Ďalej je v ČR, Poľsku, Rusku, Maďarsku, Srbsku, Ukrajine, Chorvátsku a Rumunsku.
Utorok
29.10.2013
PROFIT system prevádzkuje ve strednej a východnej Európe portály zamerané na franchising. O novom prírastku do rodiny - portálu Franchising.sk hovorí konateľ firmy Marek Halfar.
 

Spoločnosť PROFIT system spustila slovenský portál Franchising.sk . Prečo ste sa k tomuto kroku rozhodli?

Už pri spúšťaní českej verzie portálu o franchisingu sme vedeli, že by sme rovnaký projekt radi prevádzkovali na Slovensku. S rastúcim záujmom zo strany slovenských čitateľov a našim blízkym vzťahom ku slovenským kolegom sa všetko v tomto roku spustilo. Veríme, že sa nášmu najmladšiemu portálu v jeho európskej rodine bude dariť a nadviaže tak na úspech svojich starších súrodencov.

Na čo sa budú môcť slovenskí čitatelia tešiť?

Obsah nášho portálu je veľmi pestrý . Bude prinášať aktuality zo sveta franchisingu , rozhovory s osobnosťami, príbehy franchisantov, tipy ako si založiť vlastnú firmu. Nájdu tu však aj aktuálnu ponuku fungujúcich franchisových sietí na slovenský alebo nové systémy vstupujúcich na slovenský trh.

Čo prinesie nový slovenský portál franchisantom?

Pre záujemcov o franchisovej podnikania je určite atraktívna možnosť listovať si v Katalógu franchis, v ktorom sa môžu dozvedieť bližšie informácie o konceptoch hľadajúcich na slovenskom trhu svoje franchisové partnery. Nielen že si budú môcť prečítať, čím sa tá či ona franchisová sieť zaoberá, ale zistí aj praktické informácie týkajúce sa napríklad vyššie investície do franchisingového systému alebo požiadavky, aké má značka na svojich franchisantov. Prostredníctvom pravidelne publikovaných článkov sa potom franchisanti môžu zorientovať na trhu franchisingu, urobiť si prehľad a sledovať vývoj jednotlivých franchis. Aby čitateľom nič neušlo , máme pre nich pripravený aj pravidelný newsletter, ktorý k nim aktuality pohodlne doručí. V rubrike ABC Franchisy sa potom čitateľovi z rad potenciálnych franchisantov dozvedia základné informácie o franchisingu, a to vrátane jeho história alebo používaných pojmov. Záujemcovia o podnikanie v oblasti franchisingu si budú môcť cez slovenský portál objednať aj magazín Vlastná firma FRANCHISING, ktorý síce vychádza v slovenskom jazyku, ale aj na Slovensku si našiel svojich priaznivcov. Dúfame, že náš portál Franchising.sk pomôže záujemcom sa k časopisu plnému zaujímavých a užitočných informácií nielen o českom franchisovom trhu, dostať pohodlnejšie.

Ako bude portál podporovať franchisorov?

Pre franchisorov máme pripravených hneď niekoľko možností ako prezentovať svoj koncept našim čitateľom, poťažmo záujemcom o fanchisu. Základom je registrácia v už spomínanom Katalógu franchis, kde budú môcť o svojom koncepte uviesť podrobnosti o fungovaní siete , ktoré pomôžu potenciálnym franchisantom pri rozhodovaní, aký koncept si zvoliť. S registráciou v Katalógu franchis je spojená aj PR podpora od nášho PR oddelenia a redakcie prostredníctvom aktuálnych redakčných článkov. Ďalej môžu franchisory využiť aj bannerovej prezentácie, sponzorované články a iné dôrazné marketingové nástroje. Pretože vieme, že každý klient potrebuje niečo trochu iné, sme samozrejme schopní vytvoriť podľa jednotlivých potrieb konceptov riešenia, ktoré budú šité priamo na mieru.

Keď sa pozrieme na trh franchising. Ako by ste ho opísali na Slovensku?

Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, sa slovenská franchisový trh neustále vyvíja. Oproti západným trhom sa síce rozvíja trochu pomalšie, ale možno pozorovať jeho vysoký potenciál. Trúfam si odhadovať, že je slovenský franchisový trh pripravený na ďalší zásadný rozvoj a nárast domácich sietí, čo len potvrdí správny smer franchisingového podnikania na Slovensku.