Podpora pre podnikateľov v sieti
Fungovanie konceptu TAB Board je založené najmä na pravidelnom osobnom stretnutí členov. To bohužiaľ v dnešnej dobe nie je možné, a preto vedeniu nezostávalo nič iné ako reagovať na komplikácie. Práve v tomto období totiž malí a strední podnikatelia potrebujú podporu, rady a inšpiráciu, ešte viac ako v období pokoja.
TAB Board sa rozhodol presunúť svoju aktivitu do online priestoru a využiť moderné technológie na pravidelné organizovanie zasadnutí boardov. „V dobrých časoch je dôležité mať okolo seba tím skúsených kolegov, s ktorými sa môžeme poradiť. V dobách ekonomickej neistoty nie je prístup k podpore, expertíze a kvalitným radám žiadny luxus – je to nutnosť,“ hovorí spolumajiteľ master-franšízovej licencie TAB Board Šimon Mastný.
Okrem zasadnutí boardov na sieti realizuje TAB Board rovnakou cestou aj individuálne tréningy. Ponúkaná podpora sa nutne neobmedzuje iba na súčastných členov. Pomocnú ruku je tím master-franšízanta a jeho franšízanov pripravený podať zdarma aj tým, ktorí sa doteraz nestali súčasťou jeho podnikateľskej komunity a potýkajú sa v súčasnosti s ekonomickými problémami spôsobenými touto krízou.
Bezpečnosť na prvom mieste
Na podnikateľov a firmy cieli aj franšízová sieť Extéria Market, ktorá sa zaoberá poskytovaním služieb v oblasti zabezpečenia bezpečnosti práce a požiarnej ochrany. Franšízantom tohto konceptu nahráva, že túto problematiku musí riešiť každá firma, a to aj v čase, kedy je podnikanie v určitých oblastiach prostredníctvom vládnych nariadení obmedzené. Samozrejme aj spôsob fungovania tejto siete je nimi ovplyvnený.
„Pobočky sú v súčasnosti viacmenej zatvorené, je to samozrejme na rozhodnutí každého franšízanta, snaží sa však fungovať aspoň online, byť klientom k dispozícii, poprípade oslovovať potenciálnych klientov telefonicky či mailom,“ hovorí riaditeľka franšízovej siete Extéria Market Lucie Šimíková. Pravdou je, že kontroly a tiež pracovné úrazy sa firmám, ktoré sa snažia a môžu ďalej fungovať, nevyhýbajú ani dnes.
Rozvoj pokračuje
Majitelia pobočiek Extéria Market momentálne za zvýšených hygienických podmienok klientom poskytujú napríklad školenia zamestnancov aj zastupovanie u prípadných kontrol, ktoré aj v tejto dobe chodia, a tiež riešenia úrazov či chorôb z povolania zamestnanov. Významnou témou, ktorú momentálne franšízanti so svojimi klientmi riešia, je hygiena a jej zaistenie na pracoviskách.
Ani táto situácia však nezastavuje plány siete na ďalšiu expanziu. Ako Lucie Šimíková vysvetľuje, s potenciálnymi záujemcami o franšízové licencie je pripravena rokovať. V prípade, že sa na spolupráci dohodnú, môžu sa v tejto dobe zamerať hlavne na prípravné práce, ako je hľadanie vhodných priestorov a ich úpravy a zariadenie na kľúč.

Prečítaj články

„Chceme zvýšiť dosah našich programov a prísť s novinkami, ktoré podnikateľom uľahčia nielen riadenie firiem, ale aj ich osobný rozvoj,“ hovorí Šimon Mastný, riaditeľ franšízy TAB Board.
TAB Board rozširuje svoje portfólio služieb programom pre strategickú transformáciu firmy. Čo teraz franšízanti môžu firmám ponúkať?
Podnikanie s TAB Board stojí na zdieľaní myšlienok a skúseností, ako výzvy meniť na úspechy. Daniela Jurča tento koncept oslovil natoľko, že sa z člena boardu stal franšízantom.
Celosvetová franšíza The Alternative Board poskytuje manažérske a obchodné poradenstvo už vyše 30 rokov. Na Slovensku dopyt po ich službách rastie a preto hľadá nových franšízantov.
„Každý rok sa nám darí rozširovať pôsobenie o jeden až dva regióny,“ prezrádza Jana Škabradová, Operation Manager franšízovej siete TAB Board.
Najčítanejšie

Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.