VIP Biznis
Viete niečo? Predajte to!
Lukáš Hejlík je českej verejnosti známy predovšetkým ako herec. V poslednej dobe ho však čím ďalej viac zamestnávajú jeho podnikateľské projekty spojené s divadlom i gastronómiou.
Lukáš Hejlík je českej verejnosti známy predovšetkým ako herec. V poslednej dobe ho však čím ďalej viac zamestnávajú jeho podnikateľské projekty spojené s divadlom i gastronómiou.
Uspieť vo financiách je možné
Financie sú veľmi perspektívny odbor. Rieši je každý, preto sa v nich ukrýva veľký potenciál a možnosť stať sa veľmi úspešným, hovorí generálny riaditeľ a spolumajiteľ spoločnosti Partners, investor a v neposlednom rade majiteľ siete My Food Market Petr Borkovec.
Podnikanie vám musí sedieť
Podnikanie v Českej republike je relatívne bezpečné, ale pomalé. To si mysli lekár, podnikateľ a televízny moderátor Roman Šmucler.
Dôležité je sa nevzdať
Podnikateľské začiatky nie sú vždy ružové. Svoje o tom vie aj Martin Wallner a Tomáš Huber, zakladatelia a majitelia spoločnosti Mixit.
Karel Svoboda (TOI TOI): Slušnosť sa v podnikaní oplatí
Biznis sa má robiť seriózne, poctivo a aspoň s trochou nadhľadu. Nepríjemné podnikateľské prostredie nikomu neprospieva, myslí si Karel Svoboda, majiteľ spoločnosti TOI TOI, sanitárne systémy.
Tomáš Hanák: Podnikanie je namáhavé, ale prináša so sebou aj radosť
Túžba skúsiť niečo nové priviedla charizmatického herca Tomáša Hanáka k podnikaniu. V stredočeskom Nižbore si otvoril vlastnú krčmičku a má s ňou veľké plány.
Tomáš Čupr: Slevomat bol len začiatok
Začať podnikať by mal človek hlavne s rozmyslom. Vložiť všetok majetok do biznisu sa nemusí vyplatiť, hovorí Tomáš Čupr, zakladateľ serverov Slevomat, DámeJídlo.cz a Rohlík.cz.
Karel Janeček: Úspech si vyžaduje odvahu
Problémom českej spoločnosti je podľa zakladateľa Nadačného fondu proti korupcii Karla Janečka nedostatok odvahy. Fakt, že sa ľudia boja, je prekážkou úspechu a akéhokoľvek pokroku. Sám sa bez strachu púšťa do ďalších projektov a chce pomôcť demokracii v Česku.
Jannis Samaras: Kofola vsadila na franchisu
Každý šéf firmy je úplne iný. Každý má svoje metódy riadenia a motivácie zamestnancov, hovorí v rozhovore Jannis Samaras, spolumajiteľ a riaditeľ rodinnej firmy Kofola, ktorý sa môže pýšiť titulom podnikateľ roka 2011.
Zdeněk Pohlreich: Snaha a láska k úspechu nestačí
Gastronómia je biznis, v ktorom je šanca na úspech bez dlhoročných skúseností takmer nulová, hovorí šéfkuchár a podnikateľ Zdeněk Pohlreich. Sám má veľa skúseností i zo zahraničia, takže vie, o čom hovorí.
Radim Jančura: Podnikanie je o prekážkach
Radim Jančura začínal ako sprostredkovateľ au-pair pobytov v zahraničí. Postupom času vybudoval spoločnosť, o ktorej je mnoho počuť. A to nie len v súvislosti s autobusovou a vlakovou dopravou.
Linda Vavříková: Podnikanie mám v krvi
Každé podnikanie, úspech každej firmy závisí na ľuďoch. Preto je treba dať veľký pozor na dobrý výber tých správnych spolupracovníkov, hovorí Linda Vavříková, zakladateľka prvej firmy na zážitky v Českej republike Allegria.
Ondřej Bartoš: Deň D je potrebné využiť
Najväčšou chybou, ku ktorej inklinujú začínajúci podnikatelia, je neznalosť prostredia, v ktorom chcú pôsobiť. Dopúšťa sa jej veľmi často a opakovane, hovorí Ondřej Bartoš, súkromný investor a partner českej investičnej spoločnosti Credo Ventures.
Stanislav Bernard: Snažíme sa ísť vlastnou cestou
Vnímanie korupcie v Českej republike je veľmi pokrivené. Pokiaľ chce byť Česko v budúcnosti úspešné, musí sa v blízkej dobe mnoho zmeniť k lepšiemu. To si myslí Stanislav Bernard, spolumajiteľ známeho Rodinného pivovaru Bernard v Humpolci.