Viac ako 100 nápadov na biznis

Vo veľkom rozhovore v rubrike „Vlastný biznis“ sme vyspovedali českého herca Lukáša Hejlíka, ktorý sa rozhodil svoje záľuby premeniť na podnikanie. A podarilo sa mu to. Dočítate sa napríklad, ako funguje jeho Gastromapa, čo ho viedlo k založeniu divadelného projektu LiStOVáNí, alebo prečo doma nemá televíziu.
V rubrike „O čom sa hovorí“ sa venujeme téme rodinných firiem, ich majitelia momentálne stoja pred dôležitým krokom, odovzdať podnikanie ďalším generáciám. Supertéma predstaví franšízové koncepty z oblasti gastronómie, ktoré ponúkajú ďalším podnikateľom možnosť zapojiť sa do ich siete. Preto, prečo by začínajúci podnikateľ mal využiť ponuku franšízových systémov, existuje veľa dôvodov. Vybrali sme sedem najväčších, ktoré ukážu výhody franšízovej spolupráce v pravom svetle.
Právnici v rubrike „Dobré rady“ prezradia ako pristupovať k cenotvorbe tak, aby všetko zodpovedalo legislatívnym požiadavkám. Michal Macek, zakladateľ a majiteľ Realitnej kancelárie Európa v „Príbehu manažéra“ odhalí, prečo sa pred štvrťstoročím rozhodol založiť vlastnú realitnú spoločnosť. V sekcii „Moja firma“ zasa zistíte, ako rozbehnúť biznis krajčíra na internete.
Súčasťou magazínu je samozrejme tiež ucelená ponuka franšízových a partnerských konceptov, ktoré v tuzemsku hľadajú partnerov pre svoj rozvoj. Veľa z nich bude možné stretnúť tiež na pražskom Veľtrhu FRANCHISINGU, ktorý sa uskutoční 15. novembra. Bližšie informácie o ňom nájdete v magazíne Vlastní firma FRANCHISING a tiež na stránkach Veľtrhu franchisingu 2016.
Magazín Vlastní firma FRANCHISING je možné objednať online vo vydavateľstve na portáli Franchising.cz. Zakúpiť môžete jednotlivé výtlačky, ale aj predplatné ôsmich čísel za 195 Kč. Časopis je tiež dostupný v sieťach maloobchodných predajní Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a sietí GECO tabak.
Prečítaj články

Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
TAB Board chce rásť do ďalších regiónov Slovenska. Akých franšízantov hľadá a prečo rastie dopyt po zdieľaní skúseností a koučingu aj v dobe umelej inteligencie?
Keď sa povie franšízové podnikanie, väčšina z nás si predstaví väčšie mesto a gastro franšízu. Naturhouse dokazuje, že to ide aj inak. Ich koncept pracuje s vernými klientmi.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Veľké franšízové značky medziročne rastú a vstupujú na nové trhy. Menším podnikateľom poskytujú šancu na udržateľný biznis formou spolupráce.
Najčítanejšie

Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?