Viac ako 100 nápadov na biznis

Vo veľkom rozhovore v rubrike „Vlastný biznis“ sme vyspovedali českého herca Lukáša Hejlíka, ktorý sa rozhodil svoje záľuby premeniť na podnikanie. A podarilo sa mu to. Dočítate sa napríklad, ako funguje jeho Gastromapa, čo ho viedlo k založeniu divadelného projektu LiStOVáNí, alebo prečo doma nemá televíziu.
V rubrike „O čom sa hovorí“ sa venujeme téme rodinných firiem, ich majitelia momentálne stoja pred dôležitým krokom, odovzdať podnikanie ďalším generáciám. Supertéma predstaví franšízové koncepty z oblasti gastronómie, ktoré ponúkajú ďalším podnikateľom možnosť zapojiť sa do ich siete. Preto, prečo by začínajúci podnikateľ mal využiť ponuku franšízových systémov, existuje veľa dôvodov. Vybrali sme sedem najväčších, ktoré ukážu výhody franšízovej spolupráce v pravom svetle.
Právnici v rubrike „Dobré rady“ prezradia ako pristupovať k cenotvorbe tak, aby všetko zodpovedalo legislatívnym požiadavkám. Michal Macek, zakladateľ a majiteľ Realitnej kancelárie Európa v „Príbehu manažéra“ odhalí, prečo sa pred štvrťstoročím rozhodol založiť vlastnú realitnú spoločnosť. V sekcii „Moja firma“ zasa zistíte, ako rozbehnúť biznis krajčíra na internete.
Súčasťou magazínu je samozrejme tiež ucelená ponuka franšízových a partnerských konceptov, ktoré v tuzemsku hľadajú partnerov pre svoj rozvoj. Veľa z nich bude možné stretnúť tiež na pražskom Veľtrhu FRANCHISINGU, ktorý sa uskutoční 15. novembra. Bližšie informácie o ňom nájdete v magazíne Vlastní firma FRANCHISING a tiež na stránkach Veľtrhu franchisingu 2016.
Magazín Vlastní firma FRANCHISING je možné objednať online vo vydavateľstve na portáli Franchising.cz. Zakúpiť môžete jednotlivé výtlačky, ale aj predplatné ôsmich čísel za 195 Kč. Časopis je tiež dostupný v sieťach maloobchodných predajní Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a sietí GECO tabak.
Prečítaj články

Keď sa povie franšízové podnikanie, väčšina z nás si predstaví väčšie mesto a gastro franšízu. Naturhouse dokazuje, že to ide aj inak. Ich koncept pracuje s vernými klientmi.
Franšízová sieť Bageterie Boulevard pokračuje v zvyšovaní počtu pobočiek. Po Česku chce pridať expanziu na Slovensku. Franšízantom sa ponúkajú nové príležitosti aj mimo Bratislavy.
Veľké franšízové značky medziročne rastú a vstupujú na nové trhy. Menším podnikateľom poskytujú šancu na udržateľný biznis formou spolupráce.
Stravovanie v krabičkách sa presadilo v slovenských domácnostiach aj kanceláriách. Ako na to ide česká franšíza FITeat?
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Najčítanejšie

Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
Dopyt po upratovacích, sťahovacích a remeselných službách je veľký. Ako z tejto situácie ťažiť vysvetlí Jiří Bártík, obchodný manažér medzinárodnej siete Extra Services.
Svetoznáma značka Starbucks začína zatínať drápy na tuzemskom trhu. Jej kávu si môžeme už vychutnať aj u nás.
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.