Záujem o franchising rastie

Záujem o franchising rastieViac ako 600 návštevníkov si počas dvoch dní našlo cestu na Výstavu pre podnikanie a franchising.Od 22. do 23. apríla sa tak mohli zoznámiť s ponukou 27 vystavovateľov, ktorí prezentovali na 58 značiek. A nešlo len o franšízové siete z Českej republiky alebo Slovenska. Záujemcovia sa mohli zoznámiť aj s príležitosťami z ďalších krajín ako Rakúsko, Nemecko, Dánsko alebo Spojené štáty americké.
Čo sa týka trendov, ktoré franšízová výstava v tomto roku predstavila, sa možno baviť o novinke v podobe raw reštaurácií či bistier. Tí, ktorí na výstavu zavítali, sa mohli stretnúť hneď s dvoma koncepty z tejto brandže. Išlo o franšízovú sieť BistRAWveg a značku Sevret of Raw, ktorá v Českej republike ponúka dva typy konceptov, a to Raw reštaurácii, ale tiež aj Raw cukráreň. Mimo týchto relatívne nových značiek sa na veľtrhu predstavili aj ďalšie siete hľadajúci franšízové partnery nielen v súsednej Českej republike. Príkladom môžu byť značky ako Naturhouse, Century 21, Náš Grunt alebo Oxalis.
Súčasťou Výstavy bol tiež sprievodný program, počas ktorého značky publiku prezentovali svoje franšízovej koncepty vrátane podmienok spolupráce. Ďalšiu časť sprievodného programu potom tvorili odborné prednášky a prezentácie na tému franchisingu určené pre širokú verejnosť. Zaujímavým bodom potom boli diskusie na tému "Franšízing v praxi".
Prečítaj články

Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Zaujímajú vás nové franšízové koncepty? Určite navštívte Franchise Expo 3. apríla 2025 v Budapešti.
Stárnutie populácie zvyšuje dopyt po službách starostlivosti o seniorov. Franšízové príležitosti vznikajú aj v tomto odbore. Na trhu zatiaľ chýbajú.
Voľný čas po práci pre väčšinu ľudí znamená príjemné aktivity, zároveň je to aj podnikateľská príležitosť. Franšízová sieť Regatta to naučila už vyše 250 franšízantov v Európe.
Vo Varšave sa od 24. do 26. októbra koná ďalší ročník franšízového veľtrhu. Prečo si túto najväčšiu stredoeurópsku akciu s touto tematikou zapísať do diára?
Najčítanejšie

Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.