Licencia na kvalitu

Potraviny so značkou CEFF (Certified E-friendly Food) ukazujú, že neobsahujú žiadne nebezpečné prísady, umelé sladidlá či konverzačné látky. Centrála firmy Santimona, ktorá licencie CEFF zaisťuje, sa nachádza v Prahe, ale pomocou franchisy sa rozvíja len v zahraničí. Značkou CEFF sa začali označovať aj potraviny v Rumunsku a s rozvojom pomáha master-franchisant.
Rumunsko sa stalo štvrtou krajinou, kde rozvoj licencií CEFF získal na starosť master-franchisant. „Prvé certifikované potraviny sa na pultoch obchodov objavia do konca prvého štvrťroku. Do konca roku 2017 by sme radi obsadili značku CEFF v 10 krajinách,“ povedala pre rumunský portál Franchising.info.ro Ivana Bednárová zo spoločnosti Santimona. Pomocou franchisy sa spoločnosť nachádza tiež u nás a v Poľsku.
Spoločnosť Santimona sa zaoberá udeľovaním licencií CEFF potravinám v komerčnej sieti. O certifikát môžu požiadať aj výrobcovia či distribútori potravín. Projekt CEFF vznikol v tuzemsku pred troma rokmi. Na zahraničných trhoch využíva spoluprácu na základe franchisingu.
Prečítaj články

Food trucky tvoria nový európsky trend. Rozmach týchto franšíz prebieha aj na Slovensku. Ako je to s investičními nákladmi a začatím vlastného podnikania s mobilným občerstvením?
Zaujímajú vás nové franšízové koncepty? Určite navštívte Franchise Expo 3. apríla 2025 v Budapešti.
Stárnutie populácie zvyšuje dopyt po službách starostlivosti o seniorov. Franšízové príležitosti vznikajú aj v tomto odbore. Na trhu zatiaľ chýbajú.
Voľný čas po práci pre väčšinu ľudí znamená príjemné aktivity, zároveň je to aj podnikateľská príležitosť. Franšízová sieť Regatta to naučila už vyše 250 franšízantov v Európe.
Vo Varšave sa od 24. do 26. októbra koná ďalší ročník franšízového veľtrhu. Prečo si túto najväčšiu stredoeurópsku akciu s touto tematikou zapísať do diára?
Najčítanejšie

Ako sa darí Coffeeshop Company od doby, čo si zobrala naspäť vedenie centrála vo Viedni? S odznením covidového obdobia je V4 pripravená na ďalší rast. Franšízanti majú dvere otvorené.
Mr. Kebab funguje už vyše 20 rokov, prežil aj covidové obmedzenia bez uzatvárania pobočiek a prepúšťania. Ako vidí ďalší rozvoj majiteľ Ľubor Lelovits?
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Franšízová sieť Kaliforňan novo umožňuje rast aj zamestnancom. Zakladateľka Michaela Smrtičová opisuje, ako značka otvára cestu k podnikaniu bez nutnosti vysokej investície.
Ak sa rozhodnete podnikať na vlastnú päsť, máte na výber dve možnosti. Môžete otvoriť vlastný podnik alebo podnikať formou franchisy. V nasledujúcich krokoch Vám poradíme, ako založiť vlastnú firmu.