Zamerané na zákazníka / Mail Boxes Etc. pomáhá ľuďom a spoločnostiam zvyšovať ich produktivitu prostredníctvom outsourcingu procesov MBE Service Center, ktoré nezodpovedajú ich hlavným obchodným činnostiam. Mottom spoločnosti je: “Uľahčujeme podnikanie. Globálne.”
Piatok
09.07.2021
Celosvetovo úspešná americká franšízová značka má záujem o vstup na Slovensko. Master - franšízanta tu hľadá spoločnosť Mail Boxes Etc.
 

Tlač, baliace služby, vnútroštátna a medzinárodná doprava, prenájom poštových schránok, mikrologistika i virtuálne služby - oblasti, v ktorých pôsobí franšízový koncept Mail Boxes Etc. Na slovenskom trhu chce vedenie siete nájsť partnera, ktorý by tu brand rozvíjal. Napriek tomu, že spoločnosť má logicky najväčšiu pobočkovú sieť v oblasti Severnej Ameriky pod značkami PostNet a Alphagraphics, darí sa jej i mimo nej. Vo viac ako v 40 krajinách v Európe, Ázii a Južnej Amerike úspešne funguje cez 1 600 MBE Centier.

MBE stavia na svojich dlhoročných skúsenostiach. Jej korene siahajú až do roku 1980, kedy bola v americkom San Diegu založená. Od tejto doby sa z jej konceptu stal jeden z najväčších a najziskovejších franšízových systémov. 

V roku 2001 bola spoločnosť kúpená najväčšou kuriérnou spoločnosťou na svete - UPS Inc. V roku 2009 potom rodinná talianska holdingová spoločnosť MBE Worldwide SpA so sídlom v Miláne v Taliansku, ktorá začala svoju činnosť v roku 1993 ako Mail Boxes Etc. prostredníctvom master- licencie pre Taliansko a následne Španielsko a Nemecko, získala celosvetovú sieť servisných stredísk MBE okrem centier v Severnej Amerike. 

V roku 2017 skupina MBE prevzala PostNet a Alphagraphics a rozšírila svoju sieť o viac než 1000 pobočiek. Spolu s PostNet a Alphagraphics má tak skupina MBW viac ako 2500 pobočiek v 52 krajinách po celom svete a ročne dosahuje obrat takmer 1 miliardu EUR.

Príležitosť rozvíjať nový biznis

Podľa vedenia spoločnosti sa celý systém veľmi dobre prispôsobuje podmienkam trhu, na ktorý vstupuje. A to vďaka širokej škále poskytovaných služieb. „Práve prispôsobenie obchodného konceptu MBE miestnemu trhu, bude jedna z najdôležitejších úloh, ktorá na master - franšízanta čaká. Medzi jeho ďalšie funkcie patrí i to, že bude zodpovedný za školenia a vedenie kvalifikovaných pracovníkov jeho centrály, otvorenie a správa pilotného strediska,” upresňuje Mariia Ilicheva z talianskej centrály MBE Worlwide S.P.A. Ako majiteľ master - franšízovej licencie bude oprávnený vyhľadávať a uzatvrárať zmluvy s novými franšízantmi, ktorý by na slovenskom trhu pod hlavičkou Mail Boxes Etc. rozvíjali svoj biznis. 

Investícia, s ktorou bude musieť záujemca o master - licenciu počítať, zahŕňa náklady na nákup exkluzívnych master - licenčných práv pre danú krajinu, otvorenie pilotného centra, založenie a správu master - franšízového tímu a prispôsobenie modelov a systémov MBE. Samozrejmosťou je tiež školenie, ktoré zabezpečí spoločnosť MBE Worldwide v Taliansku. 


Skúsenosť od susedov / Okrem krajín ako sú Nemecko a Rakúsko, pôsobí od roku 2014 Mail Boxes Etc. tiež v Poľsku. Ku koncu roka 2019 fungovalo na poľskom trhu i vďaka franšízantom 27 pobočiek.

Populárne na fóre