Rast nielen v číslach / MBE uzavrela vlani ďalšie strategické akvizície, ako sú World Options a Gél Proximity. World Options je poskytovateľom prepravných riešení pre firemných zákazníkov vo Veľkej Británii a USA, zatiaľ čo GEL Proximity je technologická platforma úplne zameraná na logistiku poslednej míle.
Pondelok
07.08.2023
Spoločnosť MBE dosiahla vlani tržby vo výške 1,3 miliardy eur. Veľký podiel na tom majú aj franšízové pobočky tejto globálnej siete. Uspieť chce aj na Slovensku.
 

Franšíza Mail Boxes Etc. (MBE) sa špecializuje na poskytovanie riešení v oblasti elektronického obchodovania, logistiky, marketingu a tlače pre malé a stredné podniky a koncových spotrebiteľov. Aktuálne ju po celom svete tvorí sieť viac ako 3150 pobočiek v 52 krajinách, kde pôsobí pod rôznymi značkami. Počas minulého roka sa koncept rozšíril o 153 nových centier a podpísal tri nové rámcové licenčné zmluvy, a to v Kolumbii, Maroku a Ekvádore. Vďaka tomu rozšírila spoločnosť MBE Worldwide svoju globálnu platformu na nové územia. K nim by rada do budúcnosti pripojila aj Česko a Slovensko, kde aktuálne hľadá master-franšízového partnera.

„S hrdosťou môžem povedať, že rok 2022 bol naším pravdepodobne najlepším rokom v histórii, a to ako z hľadiska organického, tak aj neorganického rastu,“ hovorí Paolo Fiorelli, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ MBE. „V zložitom makroekonomickom kontexte, ktorý zhoršuje vysoká inflácia v mnohých krajinách, v ktorých pôsobíme, neistota ohľadom energetických zdrojov a rastúce náklady dodávateľského reťazca, boli naše výsledky mimoriadne pozitívne. Zvýšili sme hrubé tržby celej skupiny MBE Worldwide o + 28,7 %, ktoré z 1,01 miliardy eur v roku 2021 vzrástli na 1,3 miliardy eur v roku 2022. Ambície, disciplína, odhodlanie a nadšenie tímu, a to ako na úrovni spoločnosti, tak na úrovni siete, poháňajú naše každodenné aktivity a pomáhajú nám dosahovať náročné ciele,“ dopĺňa Fiorelli s tým, že spoločnosť tak pokračuje v posilňovaní kapacity ako globálneho obchodníka pre malé a stredné podniky a spotrebiteľov, ktorý kombinuje synergie dvoch integrovaných platforiem: fyzickej, ktorá dnes má viac ako 3 150 centier obchodných riešení v 52 krajinách, a digitálnu, ktorú predstavuje sada pre elektronické obchodovanie PrestaShop . Prostredníctvom týchto dvoch platforiem v roku 2022 uspokojovala obchodné potreby viac ako 1 milióna firemných zákazníkov po celom svete.

Jednou z destinácií, kam by MBE rado expandovalo je aj Slovenská republika, kde, ako už bolo spomenuté, hľadá master-franšízanta. Jeho úlohou bude vybudovať tu sieť servisných centier. Investícia, ktorá na záujemcov o master-franšízovú licenciu čaká, sa pohybuje okolo 140 tisíc eur a zahŕňa náklady na nákup exkluzívnych master-licenčných práv pre danú krajinu, otvorenie pilotného centra, založenie a správu master-franšízového tímu a prispôsobenie modelov a systémov MBE. Samozrejmosťou je aj školenie, ktoré zaistí spoločnosť MBE Worldwide v Taliansku.


Priestor pre úspech / Master-franšízant MBE pôsobí ako oficiálny autorizovaný vlastník spoločnosti Mail Boxes Etc. pre dané územie.

Populárne na fóre