Najčítanejšie

Franchising – čo to je?
Ak sa Vám pri vyslovení slova franchising vôbec niečo vybavuje, je to skvelé!
McDonald ‘s na Slovensku rastie
Svetová franšízová sieť sa môže pochváliť posilnením svojich pozícií v konkurencii fast foodov. Značka otvorila pobočku v Bratislave a Topoľčanoch.
Ako zarobiť peniaze na YouTube?
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
McDonald´s je môj koníček aj život
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Fruitisimo rastie so svojimi franšízantmi
Fruitisimo je európska sieť prevádzok zdravej varianty fastfoodu, ktorá vznikla v Českej republike. Ich rastu pomáha aj vzájomné zdieľanie skúseností jednotlivých franšízantov.
Ekonomika rastie a s ňou aj Simplea
Franšízová sieť finančných služieb Simplea má za prvý polrok veľmi priaznivé ekonomické výsledky. V krajských mestách chce posilniť o nových franšízantov.
Boj o značku
O tom, ako sa brániť plagiátorom značky sme sa v Rozhvoru týždňa rozprávali s Ľuborom Lelovitsom, majiteľom spoločnosti Mr. Kebab. Značky, ktorá sa s týmto problémom vlani stretla.
Starbucks na dosah
Svetoznáma značka Starbucks začína zatínať drápy na tuzemskom trhu. Jej kávu si môžeme už vychutnať aj u nás.
Po rokoch spolupráce s UGO je aj moje stravovanie úplne iné
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?
Obchod ako Malina
Franšízová sieť potravín v centre Bratislavy ponúka najžiadanejší sortiment sedem dní v týždni už desať rokov. Aké podmienky ponúka franšízantom?
Mať vlastné podnikanie bol môj sen
„Byť prvou franšízou Simplea na Slovensku bola výzva. Zvládli sme ju na jednotku,“ hovorí franšízantka Katarina Porubská.
Nové šance vo franšízíngu
Rastie počet značiek, ktoré mieria na slovenský trh. Kto sa môže chytiť franšízovej spolupráce hneď na štarte?
Bratislavský McDonald's v novom
V nákupnom centre Eurovea 2 sa pobočka McDonald's nedávno predstavila dizajnom, ktorý je inšpirovaný Mesiacom. Celkovo ide už o 41. reštauráciu na Slovensku.
Stálica McDonald’s nehasne
„Stratégiou našej spoločnosti je, aby postupne všetky reštaurácie na slovenskom trhu prešli do rúk franšízantov,“ hovorí Operation&Franchising Director McDonald’s Jaroslav Sedláček.
Základné pojmy franchisingu
V samostatnom franchisingu je niekoľko základných pojmov, ktoré by mal poznať každý, kto sa o tento spôsob podnikania aspoň trocha zaujíma.
Franšíza ako maľovaná
Predajňu farieb a lakov s prívetivou obsluhou potrebuje každé väčšie mesto. Nechýba Dom farieb práve u vás?
Solodoor Centrum zvláda niekoľkotisícový obrat
Franšíza predajní dverí a zárubní rastie počtom pobočiek aj obratom. Kde je miesto pre nových franšízantov?
Slováci sa potrebujú vo svete dohodnúť
Franšízová sieť s jazykovými kurzami Zaraz rastie v zisku až o 70 %. Dve prosperujúce pobočky vedie Eva Králová, ktorá nám prezradila, prečo by svoju prácu nemenila.
Diego žne úspechy
Značka podlahových krytín a bytového textilu za 30 rokov existencie vytvorila úspešnú franšízovú sieť. V strednej Európe za svoj prístup k podnikaniu žne odborné ceny.
Najväčšie svetové franšízové siete
Franšízing spôsobil revolúciu v globálnom podnikaní tým, že umožnil rýchlu expanziu s osvedčeným obchodným modelom. Objavte najväčšie franšízové siete, ktoré formujú priemyselné odvetvia po celom svete.
Kaliforňan prináša personalizovaný street food
Street food s možnosťou zostaviť si misku z čerstvých a zdravých surovín Bratislavčanov baví. Teraz sa franšíza rozrastá aj do ďalších miest a ponúka podnikat aj novým záujemcom.
Franšízing vstupuje do netradičných odborov
„Flexibilita, inovatívny prístup a schopnosť reagovať na zmeny budú zásadné pre úspech,“ odkazuje budúcim franšízantom Marek Halfar, riaditeľ poradenskej spoločnosti PROFIT system.
Návod pre franšízu
„Franšízový manuál by mal byť vypracovaný bežným jazykom. Len tak mu môžu franšízanti perfektne porozumieť, a efektívne využívať," hovorí poradkyňa PROFIT system Lenka Nováková.
Nákupy vo 1.day sú spontánne
Franšízová sieť predajní alkoholu rastie každoročne o dvadsať nových pobočiek. Jednoduchý nákup a široký výber značiek si Slováci obľúbili.
Karel Janeček: Úspech si vyžaduje odvahu
Problémom českej spoločnosti je podľa zakladateľa Nadačného fondu proti korupcii Karla Janečka nedostatok odvahy. Fakt, že sa ľudia boja, je prekážkou úspechu a akéhokoľvek pokroku. Sám sa bez strachu púšťa do ďalších projektov a chce pomôcť demokracii v Česku.
Zdeněk Pohlreich: Snaha a láska k úspechu nestačí
Gastronómia je biznis, v ktorom je šanca na úspech bez dlhoročných skúseností takmer nulová, hovorí šéfkuchár a podnikateľ Zdeněk Pohlreich. Sám má veľa skúseností i zo zahraničia, takže vie, o čom hovorí.
Európsky kódex etiky franchisingu
Európsky kódex etiky franchisingu je základným dokumentom určujúcim pravidlá podnikania založený na licenčnom princípe
Jannis Samaras: Kofola vsadila na franchisu
Každý šéf firmy je úplne iný. Každý má svoje metódy riadenia a motivácie zamestnancov, hovorí v rozhovore Jannis Samaras, spolumajiteľ a riaditeľ rodinnej firmy Kofola, ktorý sa môže pýšiť titulom podnikateľ roka 2011.
Najnovšie trendy franšízingu v Budapešti
Zaujímajú vás nové franšízové koncepty? Určite navštívte Franchise Expo 3. apríla 2025 v Budapešti.