TAB združuje podnikateľov / Franšízant pomáha manažérom firiem so založením poradného boardu. Počiatočná investícia do podnikania je okolo 20 000 Eur.
Nedeľa
14.01.2024
Celosvetová franšíza The Alternative Board poskytuje manažérske a obchodné poradenstvo už vyše 30 rokov. Na Slovensku dopyt po ich službách rastie a preto hľadá nových franšízantov.
 

Voľné lokality, v ktorých môžu noví franšízanti rozbehnúť vlastné podnikanie sú napríklad v bratislavskej periférii, v Trnavskom a Košickom kraji a z väčších miest sú to Nitra, Prešov a Banská Bystrica. Franšízanti, ktorí by chceli s TAB podnikať, by mali byť predovšetkým komunikatívni, mať podnikateľkého ducha a ideálne mať aj skúsenosti z consultingu/mentoringu. Koncept TAB Board je založený na zdieľaní praktických skúseností z vedenia firiem medzi skúsenými podnikateľmi v Boardoch, ktoré sú facilitované a vedené certifikovaným spôsobom. Tieto boardy sú určené pre majiteľov malých či stredných firiem, kde si zdieľajú praktické skúsenosti z vedenia firiem, podporujú sa a inšpirujú najvzájom.

,,Naši franšízanti získavajú prepacovaný a overený koncept, ktorý obsahuje niekoľko kľúčových komponentov, na ktorých je služba TAB postavená. Okrem balíka produktov a kompexného úvodného školenia je to tiež podpora v teréne pri rozbehnutí podnikania franšízanta v jeho regióne. Ďalej pravidelný individuálny tréning a tzv. Peer Boardy s ďalšími franšízantmi, online webináre v rámci vzdelávania, možnosť využiť strategický nástroj TAB pre vlastné podnikanie a veľa ďalšieho," menuje Jana Škabradová, Operation Manager TAB Board pre Česko a Slovensko.

Franšízanti majú exkluzivitu vo svojich regiónoch, takže si navzájom vôbec nekonkurujú. Z toho plynie výhoda vzájomnej podpory, spolupráce a plnej otvorenosti medzi jednotlivými regionálnymi franšízantmi. Dôvodov, prečo toto podnikanie má stále veľký potenciál, je veľa. Menším firmám chýba širší manažment. Preto je výmena skúseností, spätná väzba za svoje rozhodnutia s ďalšími manažérmi a ich podpora pri rozhodovaní dôležitá.

Vzájomné zdieľanie znalostí a skúseností šetrí náklady členov TAB za externých konzultantov a prípadné nesprávne manažérske rozhodnutia. Medzi členmi, ktorými sú obvykle majitelia stredných spoločností, CEO alebo konateľia spoločností, nájdete zástupcov najrôznejších odvetví, ako sú služby, gastronómia, financie, výroba, IT a veľa ďalších.


OBCHODNÁ VIZITKA

  • Krajina pôvodu: USA
  • Rok vzniku: 1991
  • V SR od: 1993
  • Počet krajín: 25
  • Počer franšízantov vo svete: 360
  • Počet franšízantov v SR: 3
  • Počet klientov: 4 900
  • Počet firiem, ktorým TAB pomohol prosperovať: 25K+
  • Hrubý príjem firiem pracujúcich s TAB: 29,3 mld USD
  • Odvetia zastúpené v členskej základni TAB: 1 100
  • Počet TAB boardov po celom svete: 500+

Pomoc podnikateľom / Boardy sú určené predovšetkým pre majiteľov malých či stredných firiem.

Populárne na fóre