Nutriadapt vsádza na franšízantov

Cesta za hranice / Na Slovensku funguje 21 poradní Nutriadapt. Novo vstupuje tiež na maďarský trh.
Nedeľa
22.10.2023
Iba 4 z 21 poradní, ktoré pod touto značkou fungujú, prevádzkuje sám master-franšízant. Zhruba 70 percent poradní vedú ženy.
 

Franšízový koncept výživového poradenstva je na našom trhu etablovaný a rozvíjaný niekoľko rokov, pričom pod značkou Nutriadapt tu pôsobí posledných  5 rokov. Za ten čas sa majitelia franšízovej siete presvedčili, že ženy franšízantky sú vo vedení poradní minimálne rovnako úspešné, efektívne a výkonné ako muži. „Podľa môjho názoru nejde o pohlavie. Je jedno, či je majiteľom franšízy žena alebo muž. Ide o to, akí ste cieľavedomí a vytrvalí. Výhodou franšízingu je to, že disponujete  veľkou škálou ľudí s rôznymi špecializovanými profesiami, ktorí sú pripravení vám pomôcť nastaviť procesy vo vašom podnikaní,“ hovorí Marta Nosková, konateľka spoločnosti Nutriadapt.

Podľa nej sú ženy obvykle otvorenejšie k radám, pomoci, k rozvíjaniu networkingu vrámci franšízovej sieti, kde čerpajú rady od skúsenejších majiteľov a majiteliek poradní. Často sú práve vďaka tejto vlastnosti schopné revitalizovať poradňu, ktorú preberajú, a zvýšiť obrat o násobky percent. Franšíza je pre ženy  dobrým prostriedkom, ako sa stať svojim vlastným šéfom a je príležitosťou, ako eliminovať nerovnosť odmeňovania žien a mužov na štandardnom trhu práce, ak ide o vysoké pracovné pozície. Vo vlastníctve franšízového podniku sa úspešnosť a profitabilita odvíja od manažérskych schopností a od vlastného zápalu pre vec.

Práca vs. súkromný život

„V našej franšízovej sieti tiež pozorujeme, že sa ženám vo vedení franšízových poradní darí veľmi dobre skĺbiť pracovný život so súkromným. Boli sme poctení tým, že sme sa mohli zúčastniť svatieb, vítania novorodencov na svet, ale zároveň sem sa mohli radovať aj zo športových alebo štúdijných úspechov ich ratolestí, a to bez toho, aby sme pociťovali akékoľvek zakolísanie vo vedení ich poradne,“ prezradzuje Marta Nosková s tým, že v sieti Nutriadapt nájdeme niekoľko majiteliek franšíz, ktoré začínali s jednou poradňou a postupne svoje podnikanie rozširovali o ďalšie miesta, kde úspešne otvorili a prevádzkujú poradne.

Spoločnosť WELL IN, s.r.o., v zastúpení ako poskytovateľ licencie Nutriadapt na Slovensku je pripravena pomôcť každému perspektívnemu franšízantovi s naštartovaním franšízového podnikania, bez ohledu na to, či je ženou či mužom. Jeho tím tvoria profesionáli s unikátnymi špecializáciami, ktorí pomáhajú v rozvoji poradne každému majiteľovi, a to nielen novo príchádzajúcemu. Pomáhajú dôkladne zaškoliť personál novej poradne, nastaviť procesy, akvizície klientských kontaktov a pod. Podľa Marty Noskoej bývajú nielen ženy, ale obvykle aj muži vo franšízových sietiach úspešnejší vo svojom podnikaní, ako keby zakladali svoj vlastný start up.


Partneri v sieti / Cieľavedomosť, pracovitosť, zdravý rozum, poctivosť, otvorenosť, túžbu učiť sa, zvedavosť, schopnosť deliť sa o skúsenosti a úspechy. To sú osobnostné predpoklady franšízantov, ktoré Nutriadapt do svojej franšízovej rodiny hľadá.

Populárne na fóre