Medzinárodná značka aj skúsenosti / Koncept výživových poradní Naturhouse bol založený v roku 1992 v Španielsku. V súčasnej dobe funguje okolo 2 262 výživových poradní v 32 krajinách sveta.
Utorok
06.06.2023
Značka Naturhouse u nás pôsobí už zhruba 15 rokov. Za tú dobu otvorila aj s pomocou franšízantov 35 výživových poradní. Kto sa môže stať majiteľom ďalších franšíz?
 

Hoci veľa franšízových systémov mieri so svojimi službami do veľkých miest a frekventovaných lokalít, pri franšíze Naturhouse tomu tak nie je. Záujemca o podnikanie pod touto značkou môže svoje podnikanie začať rozvíjať aj v mestách s 8 tisíc obyvateľmi. A to vďaka mikrokonceptu, ktorý majiteľ licencie pre Slovensko vytvoril.

Výška vstupnej investície pre vybudovanie pobočky v rámci mikrokonceptu začína na 10 tisícoch eur. V rámci neho ju môže franšízant otvoriť v mestách s minimálne 8 a maximálne 19 tisíc obyvateľmi. Priestor pre pobočku, či už vlastný alebo prenajatý, musí byť minimálne 20 m2 a je rozdelený na čakáreň a samotnú výživovú poradňu. Nachádzať by sa opäť mala vo frekventovanej lokalite v centre mesta.

Väčšie mesto, väčšia investícia

Uchádzačom o franšízovú licenciu, ktorí majú v pláne podnikať vo väčších mestách, sa ponúka klasická franšíza určená do viac ako dvadsaťtisícových miest. Štandardná pobočka v nich by mala byť najmenej 29 m2 veľká a mať výklad. Umiestnená by mala byť na mieste s vysokým pohybom ľudí. Ideálne teda v centrách miest alebo v obchodných centrách. Investícia do pobočky tohto typu začína na 16 200 eur. Okrem počiatočnej investície na franšízantov následne v priebehu spolupráce čaká jediný poplatok, a to ten administratívny, ktorý činí 600 eur ročne. Ďalšie pravidelné poplatky franšízanti nehradia. Sú však viazaní odberom produktov od franšízora.

Ako franšízantom podnikajúcim s Naturhouse v rámci mikrokonceptu, tak aj majiteľom pobočiek vo väčších mestách, franšízor poskytuje podporu, vďaka ktorej môžu naplno využiť potenciál, ktorý im táto už niekoľko rokov zavedená sieť ponúka. Okrem pomoci so zariadením a sprevádzkovaním pobočky získa franšízant kompletné know-how potrebné na jej prevádzkovanie. Franšízantom sa môže stať ako investor, ktorý má záujem prostredníctvom svojich zamestnancov prevádzkovať viac pobočiek, ale aj priamo výživový poradca, ktorý sa zároveň stane podnikateľom.


Vzdelanie ako základ / Okrem pomoci s otvorením pobočky Naturhouse pomáha franšízor svojim franšízantom aj so vzdelávaním. Franšízantov aj ich personál kontinuálne vzdeláva v oblasti výživy, dietológie, predaja, jednania so zákazníkmi, ale aj ekonomike prevádzky pobočky.

Populárne na fóre