Parížske Franchise Expo bude na jeseň

Šanca byť prvý / Ak uvažujete o obstaraní franšízovej licencie, nemusíte sa obmedzovať iba na koncepty, ktoré aktuálne na našom trhu hľadajú svojich franšízantov. Môžete sa stať tým, kto bude master-franšízantom a privedie novú značku. Vďaka tomu môžete dosiahuť vyššie zisky ako klasický franšízant.
Pondelok
11.05.2020
Aj Vy ste sa chystali na marcový franšízový veľtrh v Paríži? Máme pre Vás dobrú správu, poznáme nový termín.
 

Pôvodne chceli organizátori presunúť  túto najväčšiu franšízovú akciu v Európe na koniec mája. Vývoj epidémie COVID-19 spolu s nariadeniami francúzskej vlády ich  však prinútil stanoviť neskorší termín. Tohtoročný ročník Franchise Expo Paris sa bude konať od 4. do 7. októbra 2020 v areáli výstaviska Paris Expo Porte de Versailles.

Organizačný tím parížskeho veľtrhu v spolupráci s L´Observatoire de la Franchise v súčasnosti pracuje na zaistení možnosti online stretnutí franšízorov a potenciálnych franšízantov. Registrovaní franšízori sa budú môcť stretnúť so záujemcami o franšízové licencie, ktorí si už obstarali vstupenku na túto akciu, na ktorej môžu nájsť ten správny koncept pre svoje podnikanie. To môže byť výhodou hlavne pre záujemcov z tých krajín, ktoré ešte v októbri nebudú svojim občanom dovolovať vycestovať z krajiny. Medzi nich sa v súčasnosti zaradzuje aj Slovensko, aj keď stále silnejú hlasy, že uvolňovanie vycestovania za účelom obchodných ciest, medzi ktoré patrí aj účasť na veľtrhu, je žiaduce.

V prípadě, že sa tak stane, je účasť na takomto veľtrhu aj pre tuzemské franšízové koncepty šancou, ako nájsť partnerov aj v iných krajinách a znovu naštartovať svoj rozvoj, ktorý bol  súčasnou situáciou spomalený. Fakt, že sa majiteľom franšízových konceptov účasť na parížskom veľtrhu oplatí dokladajú aj štatistiky. Podľa nich totiž tri štvrtiny (75 %) vystavovateľov uzatvorilo priamo na mieste dohodu so záujemcami o franšízovú či master-franšízovú spoluprácu, ktorá viedla k vytvoreniu či širšiemu rozvoju franšízovej siete.

„Dá sa očakávať že záujem o franšízové podnikanie sa po pominutí tejto najsilnejšej krízovej fáze zvýši. Práve v tomto období totiž vyšli najavo výhody, ktoré podnikanie v rámci zavedeného konceptu prináša. Franšízanti totiž vo väčšine prípadov mohli využiť pomoc zo strany franšízora, alebo ťažiť zo sily jeho vyjednávacích schopností – napr. pri jednaniach o znížení či odpustení nájmov za prevádzky,“ hovorí  riaditeľ poradenskej spoločnosti PROFIT system franchise services Marek Halfar.


Informácie k nezaplateniu / Tradičnou súčasťou veľtrhu sú aj franšízové školenia a prednášky, na ktorých uchadzači o licencie získajú užitočné informácie – napríklad na čo si pri výbere franšízy dať pozor, čo by mala obsahovať franšízová zmluva alebo ako správne na podnikateľský plán.