Koronavírus ruší franšízové veľtrhy

Vysoká koncentrácia ľudí / Na parížskom franšízovom veľtrhu sa ročne zúčastní viac ako 35 tisíc návštevníkov. Katovický veľtrh je po veľkom franšízovom veľtrhu, ktorý sa tradične koná v októbri vo Varšave, jednou z najdôležitejších franšízových akcií v regióne strednej a východnej Európy, a to v počte vystavovateľov aj návštevníkov.
Utorok
17.03.2020
Kvôli šíriacej sa epidémii ochorenia COVID-19 sa presúvajú termíny organizovania veľtrhu v Paríži aj Katoviciach.
 

Zdravie ľudí je najdôležitejšie, preto sa organizátori oboch týchto významných franšízových akcií rozhodli odložiť ich termín. V predbežne naplánovanom termíne sa teda neuskutoční parížske Franchise EXPO, ktoré malo prebehnúť v dňoch 22. a 25. marca a 5. Franchising Expo Katowice, ktoré sa malo uskutočniť 27. a 28. marca.

Organizátor francúzskeho veľtrhu, ktorý je najväčšou franšízovou akciou v Európe, už stanovili nový termín. „Zdravie našich klientov, partnerov a zamestnancov je pre nás prioritou, preto sme sa rozhodli pre takýto krok. Sme si vedomí všetkých finančných dôsledkov, ktoré so sebou toto rozhodnutie nesie, spolu s Francúzskou franšízovou asociáciou však robíme  všetko preto, aby sme zmiernili dopady zrušenia veľtrhu. Preto sme stanovili nový termín a veľtrh by mal prebehnúť v dňoch 24. až 27. mája. Verím, že vtedy už bude epidémia spôsobená koronavírusom zažehnaná,“ vysvetľuje Michel Filzi, prezident francúzskej spoločnosti Reed Expositions, ktorá organizuje veľtrh.

Skupina PROFIT system®, ktorá stojí za organizovaním katovického veľtrhu, zatiaľ nezverejnila nový termín. Pracuje však  na jeho hľadaní. „Návrat k obchodným stretnutiam na veľtrhu môže nastať iba vtedy, keď sa spoločnosť bude znovu cítiť bezpečne a vedieť, že sa hrozba epidémie vytratila ,“ hovorí Michał Wiśniewski, predseda predstavenstva PROFIT system. „Nemá zmysel organizovať takúto akciu nasilu  s vedomím hroziaceho nebezpečenstva. Úspech veľtrhu by mal vždy znamenať maximálny počet účastníkov a intenzívne priame rozhovory. Predstava minimálnej účasti na veľtrhu iba posilnila rozhodnutie o jeho odložení,“ dodáva.


Oficiálne vyjádrenie Franchise Expo Paris 2020 nájdete tu.


Pozor, zmena / Nový termín parížskeho Franchse EXPO bol stanovený na 24. až 27. mája. O tom, kedy sa uskutoční prehliadka franšízových značiek v poľských Katoviciach nebolo zatiaľ rozhodnuté.