Malí aj veľkí klienti / Sieť odborníkov združených v rámci konceptu Extra Služby je zameraná hlavne na sťahovacie služby, upratovacie služby a servisné a údržbárske práce takzvaných hodinových manželov. Svoje profesionálne služby táto sieť poskytuje nie iba súkromným osobám, ale aj firmám, spoločnostiam, podnikom či úradom.
Pondelok
06.01.2020
Potenciál franšízového konceptu Extra Služby stále častejšie objavujú väčší investori. Záujem prichádza aj zo zahraničia.
 

Na začiatku sa značka Extra Služby na domácom českom trhu rozvíjala hlavne prostredníctvom živnostníkov a malých podnikateľov, ktorí chceli na ceste za úspechom využiť silu konceptu, ktorý má dlhoročné skúsenosti v podnikaní. Postupne sa držitelia licencií konceptu Extra Sťahovanie, Extra Manžel a Extra Upratovanie, ktoré zastrešuje franšíza Extra Služby, rozrástli tak, že potenciál know-how tejto siete objavili aj väčší investori a podnikatelia, ktorí chceli prostredníctvom franšízy často rozšíriť portfólio svojich služieb. A práve na ne momentálne poskytovateľ licencie Extra Služby cieli aj pri svojej expanzii na Slovensko.

V rámci všetkých troch konceptov, teda Extra Sťahovanie, Extra Manžel a Extra Upratovanie, si uchádzači o licenciu môžu vybrať z troch typov balíčkov, a to Živnostník, Podnikateľ a Investor. Od seba sa líšia nie iba finančnou náročnosťou vstupnej investície a ziskovosťou, ale tiež počtom licencií, ktoré v rámci nich získajú. Balíček Živnostník obsahuje jednu, Podnikateľ 5 a Investor 15 licencií. Zmluva s franšízantmi je uzatváraná na 5 rokov s možným predĺžením. Návratnosť investície sa u všetkých troch konceptov pohybuje v horizonte 18 až 24 mesiacov. Samozrejme za predpokladu, že franšízant bude dodržiavať inštrukcie franšízora ohľadom rozvoja a riadenia jeho podnikania.

Ambícia rásť sa však v prípade Extra Služieb neobmedzuje iba na expanziu na Slovensko. Koncept chcú rozšíriť aj do ďalších krajín. Medzi trhy, o ktoré majú záujem patrí v súčasnosti hlavne Poľsko, Rakúsko a Nemecko. „Mali sme stretnutia už s viacerými záujemcami o licencie, finálne rozhodnutie nechceme urýchliť. Naším cieľom je nájsť takého partnera, ktorý bude sieť rozširovať na celom trhu. Preto si musíme byť stopercentne istí, že podnikateľský plán, tak ako je pre zahraničných partnerov nastavený, dáva zmysel nie iba nám, ale aj im. Iba tak totiž bude možné dosiahnuť stabilný rast bez zbytočných pochybností o nastavení celého systému. Samozrejme, nejaký čas  zaberajú administratívne záležitosti spojené s legislatívou platnou v danej krajine,“ doplňuje Straka.


Sťahovač alebo manžel / Koncept Extra Služby ponúka tri možnosti začlenenia sa do spolupráce, a to v rámci troch rôznych odvetví služieb, ktoré na seba navzájom nadväzujú – Extra Sťahovanie, Extra Manžel a Extra Upratovanie.

Populárne na fóre