Coders Lab vykročil za hranice domáceho trhu

Využitá šanca / Tradičný vzdelávací systém často nezvláda reagovať na akútny nedostatok kvalifikovaných pracovníkov v IT odbore. A práve tu vzniká priestor pre tréningové centrá ponúkajúce alternatívne, dynamické a efektívne vzdelávanie. Napríklad tak, ako to robí Franšíza Coders Lab.
Štvrtok
07.11.2019
Franšíza Coders Lab zahájila svoje prvé kurzy programovania v Rumunsku. Preniknúť s nimi chce aj na Slovensko.
 

Ubehlo iba 6 mesiacov od podpisu franšízovej zmluvy a rumunský držiteľ licencie otvoril prvé kurzy programovania v Bukurešti. Koncom mája sa dve skupiny študentov začali počas prezenčných kurzov vzdelávať v oblastiach programovania v jazyku JavaScript a PHP. Po zhruba mesiaci a pol boli ich absolventi pripravení vstúpiť do IT priemyslu a uchádzať sa vo firmách o juniorské vývojárske pozície. „Registrácia študentov do kurzov bola ukončená v prvom májovom týždni,“ hovorí Nicoleta Macineanu, ktorá má na starosti akadémiu Coders Lab v Rumunsku.

„Podarilo sa nám to zvládnuť tak rýchlo, pretože naši partneri v Poľsku boli neuveriteľne podporujúci. Poskytli nám cenné poznatky o podnikaní a podelili sa s nami o svoje skúsenosti,“ dopĺňa. S rovnakou podporou môže počítať aj exkluzívny franšízový partner na Slovensku, ktorého franšízor aktuálne aktívne hľadá. Ten by mal mať na starosti rozvoj siete Coders Lab naprieč celou republikou.

S nedostatkom vývojárov softvéru sa nielen na Slovensku trápi mnoho IT firiem. A to je práve dôvod, prečo je možné podnikanie v tejto oblasti označiť za perspektívne. Podľa vedenia siete sa koncept perfektne hodí do spoločností, ako sú odborné a jazykové školy, súkromné univerzity, softvérové spoločnosti, prípadne aj personálne agentúry. „Ako franšízor ponúkame franšízantom naše skúsenosti a nástroje pre ich podnikanie pod našou značkou, ktoré sú nevyhnutné k efektívnemu otvoreniu vlastných kurzov a získaniu ďalšieho zdroja príjmov,“ hovorí Grzegorz Morawski, franšízový manažér spoločnosti Coders Lab.

Licenčný poplatok pre Slovenskú republiku činí 20 tisíc eur. Zhruba rovnakú hodnotu  musí franšízant investovať do rozvoja siete. Za svoju investíciu franšízant získa exkluzívne právo na založenie a rozvoj Coders Lab v celej krajine a ťažiť tak z overeného modelu podnikania s rýchlym tokom cash flow. Súčasťou franšízového balíčka je zaučenie lektorov, mentorov, marketingových špecialistov a predajcov, konzultantov, odborníkov na ľudské vzťahy.

Franšízor poskytuje tiež know-how na založenie Career Lab a programu pre hľadanie práce využiteľný aj pre absolventov kurzov. Ponuku spoločnosti tvorí v prípade bootcampov momentálne 9 kurzov zameraných na najrôznejšie témy a technológie, ktoré sa stále rozvíjajú. Franšízant na Slovensku bude môcť v rámci spolupráce klientom ponúkať rovnaké kurzy, aké sú k dispozícii v ďalších krajinách, kde značka pôsobí.


Nové podnikanie ako riešenie problému / Podnikateľský koncept Coders Lab, ktorý sa špecializuje na vzdelávanie budúcich IT pracovníkov, vznikol pred zhruba šiestimi rokmi ako reakcia na vysoký dopyt po IT špecialistoch zo strany technologických firiem. Tiež ako u nás dnes, ich vtedy bol v Poľsku nedostatok a ani výhľad do budúcnosti nebol ružový.

Populárne na fóre