Dostatok priestoru / Práčovňa LG Loundry Lounge by mala mať veľkosť minimálne 30 m2 a nachádzať sa v blízkosti frekventovaných miest. Veľkou výhodou je možnosť zaparkovať neďaleko pobočky. Je možné ju otvoriť v hosteloch, kempoch, či na vysokoškolských internátoch.
Pondelok
28.10.2019
Sieť samoobslužných práčovní LG Loundry Lounge posilňuje vďaka franšíze svoju pozíciu v Chorvátsku. Franšízové licencie ponúka aj na Slovensku.
 

Práve v Chorvátsku zahájila svoju expanziu po krajinách strednej a východnej Európy táto pôvodom americká franšízová sieť, ktorá vznikla v roku 2012 v New Yorku a za ktorou stojí svetoznáma značka spotrebičov LG Electronics. Držiteľmi master-franšízovej licencie pre región východnej Európy je spoločnosť Bright World. Od roku 2015 sa jej podarilo otvoriť štyri franšízové pobočky v Chorvátsku a po jednej v Srbsku a Černej Hore. Podľa Ivany Živičnijak zo spoločnosti Bright World je možné čoskoro očakávať otvorenie prvej pobočky v Macedónsku a ďalšej v Čiernej Hore. Stále tiež hľadá záujemcov o podnikanie pod značkou LG Loundry Lounge na Slovensku.

Ideálnym kandidátom na franšízanta sú hlavne mladší ľudia, ktorí uvažujú o rozbehnutí svojho prvého podnikania, najmä tí, ktorí mali možnosť cestovať a vidieť, ako samoobslužné práčovne fungujú v Spojených štátoch amerických či v západnej Európe. To, čo by ich na spolupráci s LG Loundry Lounge mohlo na prvý pohľad zaujať, je pomerne nízka počiatočná investícia, ktorá sa pohybuje okolo 20 tisíc eur. „S návratnosťou investície môže franšízant počítať v horizonte zhruba 12 mesiacov. Našou výhodou je fakt, že franšízoví partneri nemusia platiť vstupný poplatok pri nákupe franšízy, čo je u iných franšíz bežné. V našom prípade je vstupný poplatok zahrnutý už v cenách pracovných strojov,“ hovorí Ivana Živičnijak.

Ďalším pozitívom môže byť fakt, že na spoluprácu so sieťou LG Loundry Lounge nie sú potrebné žiadne  skúsenosti s podnikaním. Na druhú stranu je však dôležité, aby franšízant mal aspoň minimálne technické znalosti. O pravidelnú údržbu a servis strojov sa stará franšízor. Ten svojim franšízovým partnerom pomáha už od samotného začiatku spolupráce, od analýzy vstupného kapitálu a vhodnosti umiestenia prevádzky, cez vizualizáciu priestorov a návrhu zariadenia, až po marketing a podporu predaja služieb.

A na akých zákazníkov sa franšízanti môžu tešiť? Ich zloženie môže byť veľmi pestré. Obvyklými používateľmi sú turisti, študenti, alebo ľudia, ktorí nevlastnia práčku či využívajú práčovne kvôli rýchlejšiemu praniu a sušeniu a veľkým kapacitám. Tie im umožňujú prať veľké kusy ako sú deky, spacáky, bundy a pod. Služby práčovní ako sú pranie, sušenie a žehlenie, môžu využívať tiež hotely, reštaurácie, verejné inštitúcie, internáty, apartmány, kempy, ubytovne, domovy dôchodcov, malí podnikatelia ako sú kaderníctva, alebo salóny krásy. Franšízant  má široké pole pôsobnosti a veľa možností, kde hľadať potenciálnych zákazníkov.


Nižšie investície aj prevádzkové náklady / Počiatočný kapitál, ktorý bude franšízant potrebovať na štart podnikania si značkou LG Loundry Lounge, môže začínať už na 12 tisíc eur. Vzhľadom na to, že ide o samoobslužné práčovne, nečakajú na nich ani vysoké prevádzkové náklady spojené s personálom.

Populárne na fóre