Dostupnosť pre každého / Stratégiou BodyConcept je poskytovať služby čo najširšiemu okruhu zákazníkom. Vedenie uvádza, že cieľom je demokratizovať krásu tým, že umožňuje všetkým ženám liečiť sa pomocou najnovších technológií a špecializovaných profesionálov, ale vždy za rozumnú cenu.
Štvrtok
15.08.2019
Portugalská sieť estetických kliník Body Concept hľadá na Slovensku masterfranšízanta, ktorý by rozšíril jej pobočky po celej republike.
 

Podnikanie v oblasti krásy a starostlivosti o telo je jedným z rýchle rastúcich odvetví. Na trhu nájdeme veľa salónov, ktorým sa viac či menej darí. Sietí, ktoré by však ponúkali svoje služby pod jednou značkou, je však pomerne málo. A práve to je medzera na trhu, ktorú chce pôvodom portugalský koncept využiť ako veľkú výhodu pre svojho masterfranšízového partnera, ktorý bude za jeho rozvoj v tuzemsku zodpovedný.

Tiež z tohto dôvodu hľadá Body Concept záujemcu o masterfranšízovú licenciu medzi podnikateľmi so skúsenosťami s riadením spoločnosti, prípadne s franšízovým podnikaním či pôsobením v oblasti súvisiacej s estetikou a krásou. Cena licencie sa pohybuje od 50 tisíc eur a to v závislosti na veľkosti územia, pre ktoré je udelená. Investícia do otvorenia kliniky Express činí 41 100 eur, v prípade kliniky Standard to je 73 700 eur. Mesačné poplatky, ktoré na masterfranšízanta čakajú, sú 700 eur za prvú kliniku a 100 eur za každú ďalšiu.

BodyConcept si veľmi zakladá na profesionalite svojich partnerov a tiež zamestnancov. To je dôvod, prečo zahájeniu spolupráce predchádza dôkladné trojtýždenné školenie, vďaka ktorému budúci masterfranšízant získa všetky schopnosti nevyhnutné na to, aby svoju úlohu plnil tak, ako má a dosiahol očakávané výsledky. Školia sa v niekoľkých oblastiach, ktoré zahŕňajú technické znalosti, predajné zručnosti, marketingové aktivity a tiež prevádzkové a finančné záležitosti.

Otvorením prvého salónu to však nekončí. Tiež v priebehu spolupráce mu franšízor poskytuje neustálu podporu – hlavne prostredníctvom monitorovacieho a podporného centra, ktoré je pripravené masterfranšízantovi pomáhať s problémami. Svojmu partnerovi centrála tiež ponúka pomoc s hľadaním a náborom zamestnancov, ktorí budú spĺňať štandardy celej siete. Samozrejmosťou sú tiež priebežné školenia poskytované masterfranšízantovi aj jeho zamestnancom a ďalším franšízantom.

„Ak uvažuje o vlastnom podnikaní a nechcete byť „iba“ obyčajným franšízantom, ale vybudovať niečo väčšie, master-franšízová licencia poskytuje veľkú príležitosť. Môžete sa oprieť o osvedčené know-how, a  priviesť na trh  novú značku, vďaka čomu môžete dosiahnuť vyššie zisky,“ vysvetľuje Marek Halfar, riaditeľ poradenskej spoločnosti PROFIT system franchise services.


Vlastnou silou / BodyConcept okrem osobných ošetrení ponúka tiež službu tzv. Estetickej posilňovne. Tá umožňuje klientovi, bez toho, aby trávil veľa času na ošetreniach, riadiť sa profesionálne nastaveným plánom, ktorý povedie k viditeľným výsledkom.

Populárne na fóre