Technika na 1. mieste / Konkurenčnou výhodou franšízanta Speed Queen sú hlavne kvalitné pračky a sušičky. Bez nich by úspech dosiahol iba ťažko. Dobrou správou je, že celý servis pračiek zaisťuje franšízantom poskytovateľ licencie.
Pondelok
17.06.2019
Franšízový koncept samoobslužných práčovní Speed Queen chce do 3 rokov zdvojnásobiť sieť. Na Slovensku aj v Česku.
 

Za naplnením tohto plánu sa vedenie značky vydalo aktívne. V súčasnosti funguje v Českej republike 27 pobočiek tejto značky. Cieľom siete laundromatov je preniknúť aj k nám na Slovensko. „Už teraz jednáme o štyroch pobočkách, ktoré by sme chceli v priebehu tohto roka uviesť do prevádzky,“ prezradzuje Markéta Plešková, Regional Marketing Specialist Speed Queen.

Potenciál úspechu na trhu vníma vedenie siete ako veľmi silný. Stojí za tým tiež záujem o túto službu zo strany koncových zákazníkov. Samoobslužné práčovne sa totiž tešia stále väčšej obľube, a to nie iba vo veľkých mestách. Dôkazom je tiež otvorenie prvej „práčovne“ v českej Mohelnici, ktorá má zhruba 9,5 tisíca obyvateľov. Speed Queen sa teda nebráni ani rozširovaniu do menších miest. Hlavnú úlohu  pri konečnom rozhodnutí o umiestení prevádzky má lokalita a tiež pripravenosť priestoru, čo niekedy môže byť pomerne zložité. „Nájsť vhodný priestor kde bude dostatočný elektrický príkon, prípadne prípojka plynu a možnosť vyvedenia vzduchotechniky, je ako hľadať ihlu v kope sena,“ hovorí Plešková s tým, že práve preto prichádza Speed Queen s novinkou v podobe tzv. „kontajnerovej práčovne“, ktorá ponúka investorovi väčšiu variabilitu.

Investícia do otvorenia laundromatu Speed Queen sa pohybuje od 44,5 do 74 tisíc eur. Za licenciu budúci franšízant nič neplatí, tiež na neho nečakajú žiadne mesačné poplatky. Podľa Pleškovej je záujem o licencie zo strany investorov pomerne veľký, uvedomujú si totiž, že doba návratnosti investície v prípade tohto programu je pre nich veľmi zaujímavá. Tiež ich často láka aj fakt, že pri prevádzkovaní pobočky Speed Queen nebudú potrební žiadni zamestnanci.

Značka Speed ​​Queen vznikla v roku 1908 v Ripone v americkom Wisconsine. Jej zakladatelia Joe Barlow a John Seeling začali svoju činnosť tým, že pridávali vylepšenia na prvé pračky, ktoré sa objavili na trhu. Neskôr sa stala súčasťou koncernu na výrobu práčovňovej techniky Alliance Laundry Systems (ALS). V súčasnosti pokračuje v expanzii nielen  v Spojených štátoch, ale tiež v Európe, na Strednom Východe, v Afrike a na rozvíjajúcich sa trhoch Ďalekého východu a Latinskej Ameriky. Začiatkom apríla otvorila svoje brány zákazníkom 500. pobočka práčovne Speed Queen v poľskej Varšave.


Jasné požiadavky / Chuť podnikať, odvahu vstúpiť na nový trh s veľkým potenciálom, schopnosť zafinancovať nevyhnutné vstupné investície. To je to, čo Speed Queen hľadá u svojich franšízantov.

Populárne na fóre